IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Platformă OMC pentru încurajarea IMM-urilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a lansat la data de 16 august 2017 o iniţiativă comună cu Camera Internaţională de Comerţ (CIC) pentru furnizarea la nivel OMC a unei platforme comune de încurajare a micro-întreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii de participare la circuitul internaţional de bunuri şi servicii.

În contextul în care micro-întreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii la nivel global participă activ la procesul economic şi înregistrează un dinamism aparte în adaptarea rapidă la cererile specifice şi realităţile economice internaţionale, iniţiatorii au în vedere crearea unei platforme viabile de dialog pe tema barierelor pe care aceste întreprinderi le întâmpină în eforturile de internaţionalizare a activităţii lor.

Propunerile concrete, sugestiile şi ideile micro-întreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii interesate de această platformă pot fi transmise până la sfârşitul anului 2017 la adresa de mail MSMEsubmission@iccwbo.org. Mai multe informații pot fi aflate accesând link-ul: https://www.wto.org/english/news_e/news17_e/bus_16aug17_e.htm

Recomandăm micro-întreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti să participe activ la dialogul cu organizaţiile internaţionale OMC şi CIC în vederea extinderii activităţii lor, atât pentru internaționalizare cât și pentru creșterea volumului de produse și servicii exportate.

În data de 5 iulie a.c., ministrul român al mediului de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ilan Laufer a abordat, în cadrul unei întrevederi, la București, cu directorul general OMC, Roberto Azevedo, necesitatea unor astfel de inițiative menite să substanțializeze eforturile de sprijinire a dezvoltării și implicării micro-întreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii în economia globală.

De asemenea, cu același prilej s-a convenit participarea României la Conferinţa Ministerială a OMC de la Buenos Aires din 10-13 decembrie 2017, inclusiv la Forumul dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii care va fi organizat în marja Conferinţei de la Buenos Aires, evenimente ce vor contribui la creşterea vizibilităţii României în context internaţional, concomitent cu implicarea mai consistentă a ţării noastre în dialogul cu principalii “actori” ai comerţului mondial.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content