IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Secretarul de stat, Gabriel Gheorghe, a participat la evenimentul intitulat Recepţia de toamnă a economiei austriece în România

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Gabriel Gheorghe, a participat la evenimentul intitulat Recepţia de toamnă a economiei austriece în România, organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București, în data de 5 septembrie 2017.

 

Cu acest prilej, secretarul de stat a prezentat potențialul economic și investițional al României, măsurile guvernamentale recent inițiate pentru susținerea mediului de afaceri, precum și stadiul relațiilor economice bilaterale româno – austriece.

Totodată, au fost apreciate relaţiile de colaborare instituţională dintre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat și  Ministerul Ştiinţei, Cercetării şi Economiei din Austria, prin mecanismul de consultări economice bilaterale, care,  în anul 2016 a ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Secretarul de stat Gabriel Gheorghe și-a exprimat dorința de consolidare şi amplificare a investiţiilor austriece în România, cât şi de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale, pentru echilibrarea dinamică a balanţei comerciale.

 

Elemente de background

Austria este unul dintre cei mai importanţi parteneri investiţionali şi comerciali ai României, companiile austriece situându-se pe locul II în rândul investitorilor străini din ţara noastră, cu un capital de peste 9 miliarde euro şi o pondere ce depăşeşte 14%, în domenii importante ale economiei româneşti (industria extractivă şi prelucrătoare, sistemul bancar, intermedieri financiare şi asigurări, energie electrică şi termică, gaze şi apă, construcţii, comerţ ş.a.).

În ceea ce priveşte schimburile comerciale, Austria se plasează pe locul 10, cu un volum total de 3,8 miliarde EUR în 2016, din care exporturi româneşti 1,4 miliarde EUR şi importuri de 2,4 miliarde EUR.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content