IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Întrevederea ministrului Ilan Laufer cu comisarul european pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska

COMUNICAT DE PRESĂ

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska. 

 

În contextul european destinat îmbunătățirii mediului de afaceri și facilitării accesului întreprinderilor mici la finanțare și pe piețe  externe, agenda discuțiilor s-a axat pe aspecte ale mecanismelor de implementare a programelor și pe cadrul de măsuri legislative (Legea Prevenirii și Legea Parteneriatului Public Privat) ce susțin dezvoltarea comunității IMM-urilor. 

 

De asemenea, creșterea vizibilității României în Uniunea Europeană, noi surse de finanțare pentru femeile antreprenor, crearea unor programe suplimentare care să susțină dezvoltarea unitară a mediului de afaceri au fost teme abordate in cadrul discuției ce a relevat viziunea comună a celor doi oficiali. 

 

Comisarul european a apreciat creșterea economică din România și determinarea guvernului de la București de a crea instrumente noi pentru consolidarea mediului de afaceri. Doamna Elżbieta Bieńkowska a remarcat experiența  obținută în urma derulării programelor pentru dezvoltarea mediului de afaceri și a lansat ministrului Ilan Laufer propunerea de a împărtăși aceste exemple de best practice atât reprezentanților Comisiei Europene, cât și altor țări membre UE. 

 

Ministrul Laufer a prezentat, cu această ocazie, proiectul Start Up Nation Summit, ce va fi organizat în această toamnă, invitând-o pe doamna Elżbieta Bieńkowska în România, pentru a participa la acest eveniment. Succesiunea de seminarii și work-shop-uri dedicate IMM-urilor “Start Up Nation Summit” va avea ca obiective sprijinirea IMM-urilor pentru obținerea soluțiilor alternative de finanțare,  mentorat și crearea ecosistemului antreprenorial românesc.

 

Printre subiectele abordate în discuția cu Elżbieta Bieńkowska s-a aflat și proiectul SME Envoy, care promovează interesele IMM-urilor în cadrul organismelor guvernamentale, acționând ca o interfață între Comisia Europeană și factorii de decizie la nivel național, în vederea implementării prevederilor Small Business Act (SBA).

 

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content