IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea companiilor românești la Premiere Vision 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

 

14 companii romanesti din domeniul creatiei vestimentare expun la una dintre cele mai importante manifestari din domeniu, targul international Premiere Vision 2017, editia de toamna, care se desfasoara in perioada 19-21 septembrie a.c. la Paris.

Targul este organizat pe sase sectiuni distincte, pavilionul national al Romaniei fiind amplasat in sectiunea “Manufacturing”,  unde expun 170 de firme din 22 de tari. Participantii romani si-au prezentat creatiile, care se ridica la nivelul calitativ impus in cadrul acestei manifestari de elita a modei internationale, fiind competitive cu cele ale concurentei.  Partenerii traditionali ai companiilor romanesti prezente la Premiere Vision 2017, editia de toamna,  au vizitat standurile acestora, apreciind seriozitatea si performantele industriei de profil din Romania.

Pavilionul national a fost vizitat de catre E.S. Luca Niculescu, Ambasadorul Romaniei in Franta, care a purtat o serie de discutii cu antreprenorii romani prezenti in legatura cu implicarea ambasadelor, in cadrul componentei de diplomatie economica, in actiuni de expunere si promovare a produselor romanesti si de informare asupra oportunitatilor de afaceri din tarile de resedinta. In context, ambasadorul Romaniei in Franta a primit opiniile, informatiile si propunerile antreprenorilor pentru imbunatatirea si eficientizarea relatiei mediu de afaceri-stat.

E.S. Luca Niculescu si delegatia oficiala romana au avut o intalnire cu reprezentantii organizatorilor francezi, care au apreciat, in mod deosebit, participarea romaneasca, exprimandu-se dorinta comuna ca Romania sa fie prezenta cu pavilion national si la editiile viitoare ale manifestarii, creandu-se, astfel, premizele cresterii exporturilor in acest important domeniu al economiei.

*****

Participarea companiilor romanesti la Premiere Vision 2017, editia de toamna a fost organizata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat la initiativa FEPAIUS, in cadrul Programului de Promovare a Exportului, gestionat de minister, cu subventie de la Bugetul de Stat, conform OUG 120/2002 respectiv HG 296/2007, ambele cu modificarile si completarile ulterioare.

Premiere Vision  Paris este organizat din anul 1973 de Institutul Francez al Modei in Parcul expozitional Villepeinte, in doua editii anuale, de primavara  si de toamna, pe parcursul carora sunt prefigurate tendintele in moda mondiala, pentru anul urmator, din punct de vedere al materialelor, design-ului, accesoriilor, paletei de culori si a confectiilor propriu-zise.

La aceasta editie au participat peste 1900 de companii din 57 tari, numarul vizitatorilor fiind estimat la aproximativ  60.000 persoane din mai mult de 120 de tari.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content