IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

22 de firme românești au participat la cel mai important eveniment expozițional internațional în domeniul designului vestimentar, marochinăriei și accesoriilor pentru evenimente Paris Fashion Week

INFORMARE DE PRESĂ

22 de firme românești au participat, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie a.c., la cel mai important eveniment expozițional internațional în domeniul designului vestimentar, marochinăriei și accesoriilor pentru evenimente Paris Fashion Week, Paris, Franța.

Participarea companiilor românești la această expoziție a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu Asociația ROMANIAN CREATIVE FASHION (ARCF) în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat.

La aceasta ediție a Paris Fashion Week au participat un număr record de companii românești, spațiile expoziționale alocate acestora fiind situate în locații premium din centrul capitalei franceze: Ritz Carlton, The Westin Paris-Vendôme, Jardins de Tuileries. Spațiile expoziționale alocate firmelor românești  au  însumat o suprafață totală de 181 mp, unde designerii români din domeniul modei și-au prezintat ultimile creații.

Obiectivul principal al participării românești la acest târg a fost promovarea  mărcilor proprii şi a colecţiilor originale ale designerilor români, crearea de legături cu retailerii de pe piețele europene precum și cu cei din țări în care cererea acestor produse este într-o creștere susținută.

Pe parcursul evenimentului expoziţional au avut loc seminarii și prezentări, o mare parte din programul zilnic al expoziţiei fiind dedicat designului, tendinţelor în domeniu, dar şi mijloacelor de internaţionalizare ale firmelor.

Companiile românești care au participat la eveniment, prin Programul de promovare a exportului, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu finanțare din bugetul de stat au fost:

Producători de confecții: SC CRISTIAN SAMFIRA DESIGN SRL, SC DELPHI DESIGN CONCEPT SRL, SC ECCE COM SRL, SC ART &BUSINESS SRL, SC  HILUX FASHION SRL, SC FRENCH STYLE PROOD SRL, SC AXC MULTI-PRODUCTION SRL, VENERA ARAPU INTERIOR DESIGN SRL, SC IRIS DESIGN FASHION SRL, SRL SC DIANA BOBAR DESIGN SRL, SC ALIS BY ALINA SABAU SRL, SC FASHION & ARCHITECTRE DP SRL,  SC ART DESIGN DUNYA SRL, SC HARDCORE FASHION SRL, SC SURFACE ANATOMY SRL,  SC CRISTALLINI BOUTIQUE SRL, SC RHEA COSTA FASHION SRL

Producători de accesorii: SC BEAU BIJOU SRL, SC ARTELIER LORINA

Producători de marochinărie și încălțăminte: SC KALONI SHOES SRL, SC RADU DESIGN SRL, SC HANGAAR GAB DESIGN SRL

Paris Fashion Week este un eveniment de referință, la nivel mondial ce reunește creatorii și producătorii internaționali de elită din domeniu, care participă pentru a-și prezenta ultimele colecții, în capitala internațională a modei.

Evenimentul din aceasta toamnă a fost deschis publicului în data de 29 Septembrie 2017, iar marile case de modă și-au prezentat pe parcursul a șapte zile colecţiile pentru vara anului 2018. Paris Fashion Week a atras peste 50.000 de vizitatori din toate colțurile lumii și a fost mediatizat de peste 200 televiziuni, reviste și bloggeri de specialitate.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content