IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Companiile românești – oportunități substanțiale de consolidare a afacerilor la ANUGA – TASTE THE FUTURE

COMUNICAT DE PRESA

România a participat, în perioada 7-11 octombrie a.c., la târgul internațional de produse alimentare ANUGA – TASTE THE FUTURE, organizat, o dată la 2 ani, la Köln, Germania, cu pavilion național, în care și-au expus produsele 56 de companii românești din domeniul industriei alimentare.

Pavilionul României a fost împărțit în 5 standuri, în secțiunile Meat, Bread & Bakery, Organic și Fine Food. Expozanții s-au întâlnit, pe parcursul celor 5 zile, cu parteneri de afaceri consacrați pentru a consolida colaborările existente, identificând, în același timp, și alte posibile cooperări, fie cu noi parteneri, fie pe piețe neaccesate.

Expozanții au participat, de asemenea, la o serie de prezentări ale unor soluții inovatoare în domeniul industriei alimentare internaționale, cum ar fi, de exemplu, noi concepte bazate pe date și aplicații digitale cu impact în distribuția și achiziționarea de bunuri, dar și în domeniul comunicării cu clienții.

Consulul general al României la Bonn, E.S. Mihai Botorog și consilierul economic din rețeaua externă a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au avut discuții extinse cu reprezentanții companiilor românești prezente la expoziția ANUGA, în cadrul cărora s-a facut prezentarea specificului pieței alimentare germane și a oportunităților pe care exportatorii români le au pentru a se internaționaliza pe piața germană. În acest context, reprezentanții unor firme prezente la ANUGA au solicitat sprijinul consilierului economic al MMACA la Bonn pentru a-i susține în demersurile lor de identificare a zonelor și companiilor cu care pot încheia parteneriate de export ale produselor românești. De asemenea, cu o zi înaintea deschiderii oficiale a târgului ANUGA, la Köln, a avut loc o bursă a contactelor, în cadrul căreia consilierul economic de la BPCE Bonn le-a oferit antreprenorilor români prezenți oportunitatea de a cunoaște în avans o serie de expozanți din Germania.

 

În marja târgului au avut loc și demonstrații culinare, firma Cosm-Fan Carmangerie SRL, în colaborare cu Karpaten Meat Siebenbuergen SRL organizând un eveniment în care chef Călin Gădălean a pregătit, prezentat și oferit spre degustare produse tradiționale din Transilvania, iar firma Unilact Transilvania SRL a oferit vizitatorilor degustări de brânzeturi preparate în diverse moduri de chef Horia Simon.

Informații de background

Participarea companiilor românești la această expoziție este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu asociațiile patronale ROMALIMENTA și Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR, în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat.

Ediția 2017 a târgului, organizată sub genericul “Gustă viitorul”, a reunit, pe o suprafață de 284.000 mp, distribuită pe 11 hale specializate, 7189 de expozanți din 108 țări și 158.603 vizitatori comerciali din 192 de țări.

Suprafața dedicată pavilioanelor românești a fost de 712,75 mp, cele 56 de companii de profil, care au participat la aceasta ediție a târgului prezentând o mare varietate de produse agroalimentare: produse și preparate din carne, produse de panificație și patiserie, produse lactate, dulciuri, conserve legume/fructe, fructe deshidratate, fructe congelate, produse apicole bio (lăptișor de matcă, miere), băuturi (sucuri naturale, bere), condimente și ingrediente utilizate în industria alimentară etc.

Manifestarea expozițională ANUGA și-a deschis porțile cu mai bine de 60 ani în urmă, devenind, în timp, cel mai important târg european, punctul de referință pentru industria alimentară din întreaga lume și, totodată, evenimentul care dă tonul în ceea ce privește tendințele din sectorul alimentar la nivel mondial.

La deschiderea oficială a ediției 2017 au participat Henriette Reker, primarul orasului Köln, Friedhelm Dornseifer, președinte al Asociației federale a comercianților germani cu amănuntul,  Wolfgang Ingold, președintele federației germane de produse alimentare și băuturi, E.S. Harsimrat Kaur Badal, ministrul indian al industriei prelucratoare a produselor alimentare, India fiind țară parteneră a ediției de anul acesta a târgului ANUGA-TASTE THE FUTURE, precum și Christina Schulze Föcking, ministrul pentru probleme de mediu, agricultură, natură și protecția consumatorilor din landul Renania de Nord-Westfalia.

 

 Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content