IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat participă la ”Trade Expo Indonezia 2017 – Partener global pentru resurse sustenabile ”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat participă, în perioada 11- 15 octombrie a.c., la a 32-a ediție a forumului “business to business”, “Trade Expo Indonezia 2017 – Partener global pentru resurse sustenabile “.

 

Cu această ocazie, demnitarul român a avut întâlniri atât cu ministrul Comerțului Enggartiasto Lukita și secretarul de stat în Ministerul de Externe, Abdurrahman Mohammad Fachir, cât și cu alți reprezentanți guvernamentali indonezieni în care au fost prezentate prioritățile economice și comerciale ale celor două state, punându-se un accent deosebit pe consolidarea relațiilor bilaterale, cooperarea în domeniul economic, încurajarea investițiilor reciproce și creșterea schimburilor comerciale dintre România și Indonezia.

 

În cadrul discuțiilor s-a convenit că este nevoie de mai mult dinamism în contactele directe, precum și în misiunile economice și de promovare reciproce, atât la nivel instituțional, cât și la nivelul celor două comunități de afaceri.

 

Totodată, a rezultat necesitatea creării unui cadru bilateral de consultări, care să faciliteze cooperarea în domeniul economic, apreciindu-se ritmul negocierilor pentru încheierea unui Acord de Liber Schimb UE-Indonezia (CEPA) ambițios, avantajos pentru toți actorii implicați.

 

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu este însoțit la Trade Expo Indonezia 2017 de o delegație de 10 de antreprenori români care doresc să se internaționalizeze și să dezvolte afaceri pe piața indoneziană.

 

În cadrul forumului de afaceri, ce va avea loc în marja Trade Expo Indonezia 2017, secretarul de stat Paula Pîrvănescu va prezenta oferta investițională și comercială a României, cu accent pe măsurile guvernamentale destinate susținerii mediului de afaceri, Legea parteneriatului public privat, Legea prevenirii, reglementări fiscale și legislative care normalizează și susțin cadrul de business.

Informații de background

Trade Expo Indonezia este cel mai mare eveniment comercial internațional și de afaceri din Indonezia, cu o participare majoră atât din partea antreprenorilor, cât și a guvernului indonezian.

Trade Expo Indonezia este găzduită anual de Directoratul General Dezvoltarea Națională a Exporturilor (DGNED) din Ministerul Comerțului din Republica Indonezia și oferă o platformă de discuții regionale pe tema creșterii și dezvoltării relațiilor comerciale și investiționale internaționale.

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a condus ceremonia de deschidere, care a avut loc la Indonezian Convention Exhibition.

Ediția 2016 a Trade Expo Indonezia a atras 15.567 de vizitatori din 110 de țări și a generat tranzacții comerciale totale în valoare de 1.07 miliarde USD.

În anul 2016, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale a atins 143,2 mil. USD, din care 35,5 mil. USD export românesc pe piața indoneziană și 107,7 mil. USD import.

În primele 7 luni ale anului 2017, totalul schimburilor comerciale româno – indoneziene a fost de 92,3 mil. USD, din care 11,5 mil USD exporturi și 80,8 mil. USD importuri.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content