IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Noutăți în derularea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) şi CEC Bank au semnat un nou act adiţional la Convenţia de Colaborare în cadrul Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri (PREIMM).

Prin acest document se majorează plafonul finanțării unui solicitant de credit până la suma de maximum 1.098.480 lei şi se extind atât domeniile de activitate eligibile, prin includerea sectoarelor construcții și activități profesionale, științifice și tehnice, cât și maturitatea  creditului de la 5 la 7 ani, perioada de grație de 1 an pentru rambursarea împrumutului rămânând neschimbată.

Ne implicăm în programele pentru intensificarea accesului IMM-urilor la credite pentru investiții pentru că vrem să construim o comunitate a antreprenorilor mici și mijlocii puternică, solidă, care să fie competitivă în relația cu orice alt partener intern sau internațional. Extinderea domeniilor eligibile cărora li se adresează Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri este unul dintre pașii acestui proiect destinat mediului de afaceri român“, a afirmat Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

În primii 3 ani și jumătate de implementare a PREIMM, au beneficiat de creditare la un cost foarte avantajos (rata dobânzii ROBOR + 1%) peste 300 de antreprenori din domeniile producție, servicii de sănătate, turism, comercializarea echipamentelor/sistemelor care economisesc energia, IT&comunicații, transporturi și depozitare.

Prin facilitățile oferite, programul, implementat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu CEC Bank, are şi o componentă socială importantă, urmărindu-se menţinerea şi/sau crearea de locuri de muncă sau sprijinirea tinerilor antreprenori şi a tinerilor angajaţi. Astfel, au fost menţinute, doar în acest an, peste 1100 de locuri de muncă (din care 700 ocupate de femei) şi au fost create peste 160 de noi locuri de muncă (din care 60 ocupate de femei).

Convenţia de colaborare, încheiată în data de 16 ianuarie 2014, între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat şi CEC Bank pentru derularea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri, are ca scop susţinerea prin credite de investiţii a beneficiarilor IMM eligibili, fondurile programului fiind asigurate în proporţie de 70% din contribuţia elveţiană şi 30% din fonduri proprii CEC Bank. Programul se derulează până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Informaţii suplimentare despre Programul Româno-Elveţian puteţi găsi pe www.imm.gov.ro sau www.cec.ro.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content