IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Ilan Laufer a participat la „China (Ningbo) – România – Industry and Logistics Cooperation Forum”

COMUNICAT DE PRESĂ

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a evidențiat, ieri, la Constanța, la forumul de cooperare economică „China (Ningbo) – România -Industry and Logistics Cooperation Forum”, calitatea relațiilor comerciale româno-chineze, precum și potențialul investițional oferit de România partenerilor străini.

 

Prezența celor aproximativ 85 de oficiali și reprezentanți ai comunității de afaceri din Ningbo și a celor peste 50 de companii românești la Forum demonstrează dorința reală a antreprenorilor chinezi de a porni o afacere în România.

 

Ministrul Laufer a explicat avantajele politicilor din programul de guvernare pentru atragerea și multiplicarea investițiilor străine în economia românească, precizând, în context: “Constanța reprezintă poarta estică de intrare în UE atât pentru partenerii chinezi, cât și pentru alți investitori din Asia și Orientul Mijlociu și consider că prin intermediul unor evenimente asemănătoare celui de astăzi avem o pârghie în plus în identificarea și implementarea celor mai potrivite proiecte de interes comun, care să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale.”

 

Demnitarul a amintit prioritatea Guvernului de a finaliza adoptarea Legii Parteneriatului Public Privat, ce va permite colaborarea companiilor atât cu instituțiile locale cât și cu cele centrale  în a crea noi oportunități de investiții care vor conduce la dezvoltarea socio-economică a județelor, orașelor și implicit a României, beneficiul final fiind creșterea calității vieții cetățeanului.

 

De asemenea, a fost evocată colaborarea Guvern-autorități locale pentru a oferi sprijin investitorilor străini, precum și importanța existenței parcurilor industriale pentru dezvoltarea și consolidarea unei regiuni competitive economic, apreciind inițiativa oamenilor de afaceri chinezi de a construi un parc industrial în județul Constanta.

 

În marja Forumului, primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău și Li Guanding, viceprimarul orașului Ningbo au semnat un Acord de cooperare între Constanța și Ningbo, pas premergător al înfrățirii dintre cele două orașe, deschizând astfel oportunități reale pentru investiții locale, în special prin înființarea, de către partea chineză, a unei zone industriale și a unui parc logistic. Ceremonia semnării documentului a avut loc în prezența ministrului Ilan Laufer, a președintelui consiliului județean Constanta, Marius Horia Țuțuianu și a E.S. Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

 

Forumul a fost organizat de Primăria municipiului Constanța și administrația orașului Ningbo, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

 

 

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content