IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Încep înscrierile în ”Programul de susținere a meșteșugurilor și artizanatului 2017”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Înscrierile online în cadrul ediției 2017 a Programului de susținere a meșteșugurilor și artizanatului se vor deschide începând de luni, 6 noiembrie 2017, ora 10:00, pe site-ul www.aippimm.ro. Aplicația este deschisă până la epuizarea bugetului.

 

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2017 este de 890.000 lei, aprobat prin Legea nr. 6/2017 a Bugetului de Stat pe anul 2017.

 

Aplicanților admiși în Program li se asigură participarea gratuită la târg, fiind suportate, prin schema de minimis, atât cheltuielile de transport pentru reprezentanții beneficiarilor și pentru produsele acestora, în valoare de cel mult 2000 lei pentru târg, cât și cheltuielile de cazare pe perioada desfășurării evenimentului, în cuantum de maximum 1600 lei/beneficiar pentru patru nopți de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoană.

 

În vederea obținerii acordului de principiu pentru participarea la Târgul Național pentru Meșteșuguri și Artizanat 2017, operatorii economici vor completa și vor transmite online formularul de înscriere în program. Admiterea în Program se va face în ordinea înscrierii.

 

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2017 face parte din programul multianual de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, parte integrantă a Săptămânii Europene a IMM-urilor 2017, o campanie de promovare a antreprenoriatului în Europa, de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, național și local.

 

Obiectivul general al schemei de minimis îl constituie stimularea dezvoltării meșteșugurilor și a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meșteșugari și artizani, care își desfășoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociațiilor ori al altor organizații, în localitățile rurale, dar și urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operații executate manual în practicarea lor și relansarea serviciilor și a produselor realizate de aceștia, în special a celor cu specific tradițional, inclusiv obiecte de artă populară și artizanat, promovarea acestor produse și servicii pe piețele naționale și internaționale.

 

Informații suplimentare precum și procedura de implementare pot fi descărcate accesând linkul: http://www.aippimm.ro/articol/programe/programul-pentru-sustinerea-mestesugurilor-si-artizanatului/procedura-de-implementare-a-programului-pentru-sustinerea-mestesugurilor-si-artizanatului

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content