IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Secretarul de stat Adrian Marius Dobre a participat la lansarea unui program coordonat de BERD

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Este important ca IMM-urile să aibă acces la cât mai multe campanii de informare, educație antreprenorială și mentorat care să le ajute să performeze. Programele naționale, implementate ca scheme de minimis, facilitează accesul la finanțare al mediului de afaceri și la oportunitățile de creștere a competitivității și eficienței IMM-urilor pe o piață internă și internațională competitivă. Pregătim deja, pentru anul viitor, implementarea programelor care și-au dovedit eficiența, ținând cont de necesitățile evidențiate de mediul de afaceri“, a declarat Adrian Dobre.

 

Secretarul de stat Adrian Marius Dobre, coordonator al domeniului comerț exterior, a participat, astăzi, la lansarea unui nou program care sprijină companiile să obţină expertiza de care au nevoie pentru a creşte şi a continua să se dezvolte, coordonat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Uniunea Europeană şi Platforma europeană de consiliere în materie de investiţii.

IMM-urile au cea mai stringentă nevoie de a fi susținute în activitatea lor prin asigurarea unor reglementări legislative și fiscale facile și prin oferirea unor programe guvernamentale de finanțare a dezvoltării afacerilor mici și mijlocii.

 

Secretarul de stat Dobre a făcut un bilanț, cu această ocazie, a rezultatelor programelor naționale derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anul acesta, de departe programul Start Up Nation fiind cel mai accesat de antreprenori.

 

Astfel, în perioada de înscriere, au fost depuse 19 026 de planuri de afaceri din care, anul acesta sunt finanțabile din fonduri europene și fonduri publice 8653 de afaceri. Bugetul alocat este de 1 713 752 233 lei, vor crea 20 956 locuri de muncă, dintre care 17 176 pentru absolvenți, șomeri și persoane defavorizate.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content