IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Ministrul Ilan Laufer a participat la Conferința Business Diplomacy, organizată de Bursa Română de Afaceri

INFORMARE  DE PRESĂ

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat  a accentuat astăzi,  la cea de-a doua ediție a Conferinței Business Diplomacy, organizată de  Bursa Română de Afaceri, rolul pe care România îl poate juca în economia europeană, precum și interesul guvernului pentru creșterea vizibilității țării noastre în străinătate. 

 

România aniversează anul acesta 10 ani de la aderarea la comunitatea europeană. Am început pregătirile pentru preluarea în anul 2019 a președinției Uniunii Europene, iar în 2018 celebrăm centenarul Marii Uniri de la 1918.  Sunt evenimente extrem de importante, pentru noi, ca țară. Trebuie să profităm de ele și de momentul economic foarte bun pe care îl traversăm: avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, iar contextul geo-politic ne poziționează ca o destinație avantajoasă pentru investitorii străini.”, a declarat ministrul Laufer.

 

Ministrul Laufer a menționat, în context măsurile implementate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru eficientizarea activității  consilierilor economici din rețeaua externă și creșterea volumului de investiții în economie. Printre acestea, dublarea numărului atașaților economici, realizarea ghidului de diplomație comercială al atașatului economic, convenirea unor parteneriate de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și  Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, elaborarea Legii Parteneriatului Public Privat și programele destinate promovării companiilor pe piețele externe – Programul de promovare a exportului și Programul de Internaționalizare a companiilor, precum și activarea cât mai multor comisii mixte de colaborare cu parteneri externi.

 

Totodată, ministrul pentru Mediul de Afaceri a prezentat elemente din strategia de promovare a comerțului exterior, cu orientare spre intensificarea colaborărilor cu mediile de afaceri din  zonele cu potențial ridicat de creștere a schimburilor comerciale, cu ar fi America, Asia, Orient, și nu doar cu Uniunea Europeană și Europa.

 

De asemenea, Ilan Laufer a evidențiat atribuțiile InvestRomania de a oferi consiliere potențialilor investitori străini pe tot parcursul procesului de implementare a unei afaceri, de la prospectarea pieței până la transformarea ideii într-o poveste de succes.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content