IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

START UP NATION SUMMIT – Ediția de toamnă 2017, Piatra Neamț și Iași

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a continuat, astăzi, întâlnirile din cadrul Summit-ului Start-Up Nation, cu întreprinzătorii din Regiunea de Nord-Est, la Piatra Neamț și Iași.

În prezența a peste 500 de participanți, ministrul Laufer a dezbătut modalitățile de obținere a finanțărilor prin Programul Start Up Nation, cu impact asupra evoluției și dezvoltării ecosistemului antreprenorial zonal și regional. Totodată, s-a discutat despre ediția Start-Up Nation 2018 și un nou program denumit Scale Up, menit sa ajute programul initial, Start-Up Nation.

Principalele obiective ale ministerului sunt acelea de a crea un mediu favorabil afacerilor, inițiativei private și spiritului antreprenorial, de a stimula crearea de noi întreprinderi și de a sprijini dezvoltarea celor existente, inițiind astfel o serie de programe și proiecte care vizează crearea de locuri de muncă și creșterea competitivității companiilor, precum și a capacității acestora de a exporta.

Au participat, pe lângă aplicanți ai Programului Startup Nation din județele Piatra Neamț, Iași, Vaslui și Bacău și Marian Şerbescu, prefectul județului Iași, reprezentanţi ai autorităților publice locale, ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, ai instituțiilor bancare partenere în cadrul programului: Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank, ai mediului de afaceri din regiunea Nord-Est, ai Agentiilor pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovarea Exportului, ai ADR Nord-Est.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru
Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content