IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Eveniment promovare PREIMM – Slobozia 23 nov 2017

ANUNT DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu CEC Bank, organizează, în data de 23 noiembrie 2017, începând cu ora 11:00, la Hotelul Select din Slobozia, evenimentul “Sprijinirea investițiilor IMM prin Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri”.

Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri este un proiect în cadrul „Programului de Cooperare Elvețiano-Român (PCER) pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”, program de asistență financiară și tehnică pentru implementarea măsurilor-suport naționale și transnaționale finanțate de Elveția prin intermediul unor instituții publice și/sau private din România.

De ce să investești în afacerea ta?

Cu o pondere numerică de peste 99,7% din numărul total de întreprinderi, influența IMM asupra evoluției economice a țării este de cca. 55 – 56% din PIB, întreprinderile mici și mijlocii constituind, în fapt, “coloana vertebrală a unei economii”. Avantajul competitiv al IMM-urilor este reprezentat de capacitatea înaltă a acestora de a crea locuri de muncă, de a genera bunăstare în mod sustenabil, de a atenua decalajele de dezvoltare dintre județe și de a dezvolta clasa de mijloc din România, ca fundament al stabilității economice și sociale a țării. Succesul unei întreprinderi depinde, între altele, și de găsirea modalităților optime de finanțare a activității.

Evenimentul organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) prezintă termenii, condițiile și modalitatea în care cei interesați în extinderea afacerii pe plan local pot beneficia, în cadrul programului, de un credit pentru investiții, la un cost foarte avantajos, în 8 domenii prioritare de activitate: producție; servicii medicale; turism; comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie și a celor care utilizează resurse de energie regenerabilă pentru eficientizarea propriei activități; informații și comunicații; construcții; activități profesionale, științifice și tehnice.

MMACA va prezenta, de asemenea, alte oportunități de finanțare a IMM prin intermediul programelor naționale derulate de minister, dedicate atât start-up-urilor, cât și companiilor cu experiență mai îndelungată pe piață.

La eveniment vor fi prezenți: Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Excelența Sa Urs Herren, Ambasadorul Confederației Elvețiene, Mirela Iovu, Vicepreședinte CEC Bank, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri.

 

Vă rugăm să ne confirmați prezența dvs. până la data de 22 noiembrie 2017, la adresa de e-mail marie_dumitrescu@imm.gov.ro sau la numărul de telefon 0765.245.048.

Nu se percep taxe de participare.

 

Vă așteptăm!

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content