IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea secretarului de stat Vicențiu Știr la forumul “Tbilisi Belt & Road Forum”

COMUNICAT DE PRESĂ

Vicențiu Știr, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a reprezentat România la forumul “Tbilisi Belt & Road Forum” desfășurat în perioada 28-29 Noiembrie 2017, la Tbilisi, Republica Georgia.

 

Secretarul de stat Vicențiu Știr a salutat, cu această ocazie, deschiderea guvernului georgian față de România cu privire la consolidarea relațiilor economice, amintind, în context, rezultatele recente ale lucrărilor Comisiei Mixte de cooperare economică, în cadrul căreia au fost identificate domeniile în care există oportunități reale pentru dezvoltarea unor parteneriate benefice pentru mediile de afaceri din România și Georgia. Totodată, demnitarul român a prezentat dorința României de a fi un pilon important al relațiilor economice dintre Europa și Euro-Asia, ținând seama de poziția geostrategică a țării noastre.

 

În cadrul vizitei de lucru în Georgia, secretarul de stat Vicențiu Știr, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții guvernelor din statele participante la forumul din Tbilisi, între care aminitim întrevederile cu Premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikașvili și ministrul slovac al Economiei. Principalele subiecte de discuție s-au referit la îmbunătățirea și consolidarea relațiilor economice, comerciale și investiționale dintre România și Georgia și Slovacia, cu accent pe creșterea amprentei mediilor externe de business pe piețele naționale.

 

Pe parcursul vizitei de lucru la Tbilisi, Secretarul de Stat Vicențiu Știr a fost însoțit  de excelența sa, Radu Horumbă, ambasadorul României în Republica Georgia.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoria

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content