IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Constituirea Consiliului consultativ pentru antreprenoriat de nivel regional

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat continuă programul de consolidare a parteneriatului cu mediul de afaceri privat prin înființarea, la nivelul  agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului a Consiliului consultativ pentru antreprenoriat de nivel regional.

 

Consiliul are rol consultativ, membrii săi având ocazia să își exprime punctele de vedere și propunerile în legătură cu proiectele, programele și strategiile de dezvoltare ale mediului de afaceri în general și ale sectorului întreprinderilor mici și mijlocii în special și să își manifeste interesul, acordul și susținerea pentru realizarea efectivă a acestora.

 

Prin activitatea sa, acest Consiliu va contribui la creșterea gradului de transparență a deciziilor administrației publice și la întărirea coeziunii regionale a actorilor implicați în dezbateri cu impact asupra mediului de afaceri, comerțului, investițiilor și sectorului întreprinderilor mici și mijloci.

 

Consiliul se  va întruni, de regulă, semestrial în şedinţe ordinare, respectiv în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este necesar, la convocarea directorului executiv al AIMMAIPE sau la convocarea MMACA și poate decide constituirea de comisii de specialitate, în funcție de problematica dezbătută.

 

Din Consiliul consultativ pentru antreprenoriat de nivel regional vor face parte reprezentanți ai instituţiilor publice, ai asociaţiilor întreprinzătorilor, antreprenori, reprezentanţi din partea camerelor de comerţ şi industrie, ai partenerilor sociali şi ai IMM-urilor, ai organizaţiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri, ai organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi ai autorităţilor publice locale.

 

Regulamentul de organizare și funcționare, precum și componența Consiliului consultativ pentru antreprenoriat de nivel regional, organizat la nivelul Agențiilor pentru IMM, atragere de investiții și promovarea exportului din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Timișoara, Craiova, Ploiești, Iași și Constanța se regăsesc în Ordinul Ministrului pentru Mediul d Afaceri, Comerț și Antreprenoriat nr. 1535/2017, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 958, din 5 decembrie 2017.

 

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content