IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea ministrului Ilan laufer la Conferința Ministerială a OMC

INFORMARE  DE PRESĂ

Ieri, la Buenos Aires, în prezența Președinților Argentinei, Braziliei, Uruguay și Paraguay și a directorului  OMC, Roberto Azevêdo a avut loc ceremonia de deschidere a celei de a 11-a Conferințe Ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului.

Romania este reprezentată la acest eveniment major pentru sistemul comercial multilateral de o delegație condusă de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer.

” În România unul din 4 locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul. Asigurându-le întreprinzătorilor mici și mijlocii accesul pe piețe externe putem, prin intermediul comerțului, să avem o creștere economică puternică. Am încredere că la finalul acestor zile, în urma discuțiilor aplicate pe teme de mare interes pentru comerțul internațional, vom avea rezultate care sa conducă la dinamizarea fluxurilor comerciale bazate pe reguli și discipline multilaterale., a declarat ministrul Ilan Laufer.

Lucrările celei de-a 11- a Conferințe Ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului se desfășoară în perioada 10 – 13 decembrie a.c. la Buenos Aires.

* * * * *

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a fost creată în anul 1995, după finalizarea Rundei Uruguay, prin preluarea Acordului pentru Tarife şi Comerţ (GATT), stabilit în anul 1947. România a aderat la GATT în anul 1971 şi este membru fondator al OMC.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este singura organizație internațională care se ocupă de regulile care guvernează comerțul dintre țări, obiectivul acesteia fiind acela de a se asigura că schimburile comerciale se desfășoară într-o manieră cât mai fluidă, mai previzibilă și mai liberă.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content