IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la Heimtextil

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Prezența companiilor românești, din domeniul textilelor de casă, la cea de a 48–a ediție a târgului internațional HEIMTEXTIL,desfășurat la Frankfurt pe Main, Germania, sub sloganul „The Future Is Urban”, a constituit un bun prilej pentru a cunoaște și analiza nivelul concurenței pentru produse similare, cât și pentru inițierea de colaborări importante pe piața internațională.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, desfășurat în perioada 9-12 ianuarie 2018, firmele românești participante și-au expus produsele în cinci hale diferite, pe o suprafață totală de 150,50 m.p. (produse textile de casă, pasmanterie, perdele, protecție saltele, saltele, perne, pilote, draperii, fețe de masă, cuverturi, imprimare materiale textile, imprimare abajururi etc.).

Piața textilelor de casă este una dintre cele mai diversificate și flexibile, iar în decursul ultimilor ani și-a îndreptat producția spre țările est–europene și asiatice, pentru asigurarea unor prețuri concurențiale.

Heimtextil 2018 este o expoziție destinată exclusiv profesioniștilor din sectorul țesăturilor și textilelor de casă, care promovează inventica în domeniul țesăturilor economice și revoluționare și a design-ului interior.

Participarea României a fost organizată în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat,de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu federația patronală de profil – FEPAIUS.

Opt firme românești au participat la târg, sub brandul «Zoom Romanian Fashion», respectiv: PASMATEX SA, SUPER BALL SRL, DECO CENTER SRL, NGM LEONARD SRL, SANODOR SRL, SMS ROMANIA, ALFA CON SRL și GLOBAL ART PRODUCTION SRL.

Prin gradul ridicat de internaționalizare (89%), prin nivelul calitativ al produselor expuse şi prin numărul mare de produse noi prezentate, Heimtextil impune tendința pentru perioada următoare, atât ca design, cât și ca materiale și coloristică folosite.La evenimentele desfășurate în cadrul târgului au participat miniștrii pentru economie și comerț din Spania, Portugalia, Turcia și India.

La Heimtextil 2018 numărul total al expozanților a fost de 2975 firme din 64 de țări, și specialiști în achiziții din peste 130 de țări au vizitat târgul pentru a se inspira și a comanda.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content