IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Prima întâlnire a Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Sud Vest Oltenia

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a prezidat la Craiova, în data de 17 ianuarie 2018, prima întâlnire a Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Sud Vest Oltenia, prilej cu care  a subliniat importanța implicării active în elaborarea politicilor publice și a programelor destinate dezvoltării mediului antreprenorial din România atât a reprezentanților mediului de afaceri, academic, bancar, cât și a reprezentanților administrației publice locale, ai asociațiilor și patronatelor.

Totodată, secretarul de stat a menționat proiectele de viitor ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), care au drept scop realizarea unui mediu de afaceri activ, stabil și transparent, într-un cuvânt – predictibil, precum și viitoarele parteneriate aflate în derulare pentru realizarea măsurilor propuse.

Pe parcursul discuțiilor, membrii Consiliului Consultativ au făcut propuneri privind simplificarea și urgentarea anumitor acte normative, precum și propuneri de reglementare a cadrului legal, cum ar fi obținerea autorizațiilor necesare funcționarii firmelor sau propuneri pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în România. O altă propunere importantă a fost înscrierea în calitate de membri în Consiliul Național pentru Export a unor asociații care fac parte din Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia.

Alte subiecte ale discuțiilor au vizat implicarea autorităților locale în stimularea creșterii inteligente și bazate pe inovare pentru întreprinderile mici și mijlocii din România – Ro-Boosts SMEs, precum și elaborarea unei strategii pe termen mediu și lung pentru formarea antreprenorială.

Reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și-au arătat disponibilitatea și întregul sprijin pentru analizarea și soluționarea cât mai rapidă a celor discutate.

În cadrul evenimentului, au susținut intervenții Darius Vodă, director al Direcției Mediului de Afaceri, profesor doctor Radu Constantinescu, prorector al Universității din Craiova, Radu Ghinea, director al AIMMAIPE Craiova, precum și  profesorul universitar doctor Leonardo Geo Mănescu, director general al Centrului de Transfer Tehnologic- Infrastructură de cercetare în ştiinţe aplicate – INCESA.

La întâlnirea Consiliului Consultativ de la Craiova, desfășurată în Sala de Consiliu a Universității, au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai camerelor de comerț și industrie, patronatelor și sindicatelor, investitori strategici din regiune, reprezentanți ai Ministerului Cercetării și Inovării, ai Asociaţiei Române de Transfer Tehnologic şi Inovare, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea Oltenia.

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional funcționează în cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), ca organism consultativ, de nivel regional, fără personalitate juridică și își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, respectiv ordinul nr. 1535/2017 emis de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content