IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Paula Pîrvănescu a prezidat prima întâlnire a Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Târgu Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), coordonator al InvestRomania, a prezidat, în data de 18 ianuarie a.c., prima întâlnire a Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional Târgu Mureș.

Secretarul de stat Pîrvănescu a prezentat participanților la eveniment proiectele de viitor ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prioritare printre aceste fiind restartarea mediului de afaceri, precum și crearea unei platforme privind debirocratizarea. De asemenea, a subliniat importanța implicării active a mediului bancar și antreprenorial în elaborarea procedurilor de implementare a programelor finanțate de la bugetul de stat.

Membrii Consiliului Consultativ au făcut, în cadrul discuțiilor, propuneri privind simplificarea și urgentarea anumitor acte normative. De asemenea, s-au propus modificarea componenței Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional Târgu Mureș și constituirea de comisii de specialitate, precum și elaborarea unei strategii pe termen mediu și lung pentru formarea antreprenorială. Reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și-au exprimat deschiderea și sprijinul pentru soluționarea aspectelor semnalate în cadrul discuțiilor.

În cadrul reuniunii de la Târgu Mureș au mai luat cuvântul Darius Vodă, director al Direcției Mediului de Afaceri din cadrul MMACA, Torok Csaba, director al A.I.M.M.A.I.P.E. Târgu Mureș, Dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș și Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

La evenimentul organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au fost prezenți şi reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanții camerelor de comerț și industrie, ai patronatelor și sindicatelor, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea Centru.

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional funcționează în cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), ca organism consultativ, de nivel regional, fără personalitate juridică și își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, respectiv ordinul nr. 1535/2017 emis de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content