IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

România prezență constantă la târgul imm cologne – Köln

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Un număr de 23 de producătorii de mobilă din România au participat cu pavilion național la Târgul Internațional imm cologne,desfășurat la Köln, în Republica Federală Germania, cel mai important eveniment al acestei industrii, în cadrul căruia au fost prezentate trendurile ce vor influența piața de mobilier și decorațiuni interioare în 2018.

Companiile românești au prezentat la acest eveniment, în perioada 15-21 ianuarie 2018, o gamă largă de produse realizate în linia modernă cerută de piață, respectiv produse de mobilier din lemn masiv, în special din stejar și rășinoase, cu finisaje și tapițerii deosebite, modele și culori variate (camere de zi, biblioteci, vitrine, bucătării, mese, scaune, bănci, mobilier tapițat, canapele, fotolii etc).

Țara noastră, care a participat la actuala ediție sub brandul „Style, Comfort, Durability, Romanian Furniture“, este o prezență constantă la imm cologneGermania fiind una din principalele piețe pentru exportul românesc de mobilă.

Firmele românești participante la Târgul Internațional imm cologne au fost: AMIK WOODEN TOYS, AXM PROD’93, BODMOB IMPEX, BUCIN MOB, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, CD SOFA FACTORY, DESIGN FOR LIFE, DIS PROD, ECOMATRIX, FAMOS, FREYMOB DESIGN, LARIX MOBILA, LEMN PROD EX COM, MOBEX, MONTANA CÂMPENI, QUADRA INVEST, RUSTIL RO, SAVINI DUE, SESSIO.EU,  SIMEX, SZEL MOB, TREND FURNITURE.

Participarea României la acest târg a fost organizată în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România .

Pavilionul național al României, a fost amplasat în hala 5.1 și a avut o suprafață totală de 1216,00 mp, din care 1011,00 mp cu finanțare de la bugetului statului. Suprafața suplimentară de 205,00 mp a fost achiziționată prin eforturi proprii de șase  firme participante, respectiv FAMOS, DESIGN FOR LIFE, ECOMATRIX, CAREL WOODWORKS, LEMN PROD EX COM, SZEL MOB.

Ediția din acest an a târgului s-a desfășurat pe segmente specializate și a reunit expozanți de pe toate continentele, târgul fiind vizitat de circa 125.000 de vizitatori din 138 de țări.

Cei mai mulți vizitatori specialiști s-au înregistrat din Europa și Asia, piețele de export principale pentru industria de profil germană și europeană. Pentru Europa s-a putut constata o creștere a numărului de vizitatori din Spania (+ 31%), Belgia (+ 16%), Franța (+ 11%) și Europa de Est (+ 54%), iar aici în special din Rusia (+ 69%). În ceea ce privește Asia, creșterea a fost înregistrată în special din China (+ 82%) și Japonia (+ 63%).

De subliniat este faptul că printre vizitatorii specialiști s-au numărat reprezentanții din top 30 rețele comerciale mondiale, respectiv decidenți de la marile platforme online și ai rețelelor internaționale de magazine: Alinea din Franța, John Lewis din Marea Britanie, Lars Larsen din Danemarca, precum și El Corte Inglés din Spania, Nitori din Japonia și Ashley din SUA. De asemenea, marile firme din comerțul online cum sunt Amazon, Otto Group și Wayfair au folosit intensiv acest eveniment pentru afacerile proprii.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content