IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Ședința Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Nord-Est

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Paula Pîrvănescu, secretarul de stat coordonator al InvesRomania, a prezidat, în data de 22 ianuarie 2018, la Iaşi, ședința Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Nord-Est.

Secretarul de stat Pîrvănescu a prezentat, participanților la reuniune, principalele obiective ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru anul 2018, primul dintre acestea fiind INVEST Romania, un catalog de proiecte privind revitalizarea zonelor industriale din administrația publică românească şi promovarea companiilor românești pe piața externă. Promovarea comerțului, antreprenoriatul local, alături de Legea prevenirii, Legea parteneriatului public privat, Legea 102/2016 şi  Legea debirocratizării au fost, de asemenea, prezentate celor reuniţi la şedinţă ca proiecte prioritare ale ministerului pentru perioada următoare.

În intervenţiile susţinute, membrii Consiliului Consultativ şi invitaţii la întâlnire au semnalat aspecte privind funcţionarea comunităţii de business din regiune şi au făcut propuneri privind simplificarea legislaţiei și a procedurilor privind variantele de finanțare pentru întreprinzători, precum și pentru promovarea pe plan extern a antreprenorilor locali.

Totodată, reprezentanții mediului de afaceri au solicitat îmbunătățirea legislației în domeniul achizițiilor publice, I.S.U. și urgentarea Normelor privind parteneriatul public-privat, adoptarea măsurilor de debirocratizare, o mai bună colaborare cu MMACA și cu instituțiile statului, precum și eficientizarea comunicării pachetelor legislative pentru antreprenori.

În cadrul evenimentului, au transmis mesaje Marian Şerbescu, prefectul judeţului, Radu Botez, viceprimar al Municipiului Iasi, Darius Vodă, director în cadrul MMACA, Cătălin Narcis Tăbăcaru, director executiv AIMMAIPE IS, Anton Sorin, conferenţiar Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

La întâlnirea Consiliului Consultativ, desfășurată la Prefectura Iaşi, au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai camerelor de comerț și industrie, patronatelor și sindicatelor, investitori din regiune, alături de reprezentanţi ai mediului academic.

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional funcționează în cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), ca organism consultativ, de nivel regional, fără personalitate juridică și își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, respectiv ordinul nr. 1535/2017 emis de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

 Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content