IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Prima ședință a Consiliului de Export din anul 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Adrian Marius Dobre, Secretarul de Stat coordonator al domeniului comerț exterior a condus astăzi lucrările primei ședințe din 2018 a Consiliului de Export.

Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor s-a referit la bugetul programelor de promovare a exporturilor pentru anul 2018, convenindu-se ca suma alocată Programului de Promovare a Exportului și Programului de Internaționalizare, de 35 milioane lei, să fie suplimentată la rectificarea bugetară, în situația în care se constată că nu acoperă necesarul până la sfârșitul anului. Totodată, s-a decis ca participarea la târgurile internaționale din semestrul al doilea al anului să se realizeze în limita resurselor bugetare, în ordinea importanței și dimensiunii participative a lor.

A fost realizată o analiză a activității de organizare a participării companiilor românești la târgurile și misiunile economice internaționale, secretarul de stat Dobre solicitând celor prezenți seriozitate, atenție la completarea documentelor, echilibru și înțelegere pentru creșterea numărului de acțiuni de acest fel realizate cu succes.

În contextul creșterii vizibilității produselor românești la export, Adrian Dobre a recomandat ca, în pavilioanele naționale organizate în cadrul târgurilor internaționale,  standurile și materialele de promovare să utilizeze elemente de identitate vizuală unitară pentru promovarea României, care să includă centenarul Marii Uniri și deținerea de către țara noastră a președinției UE în 2019.

Sorin Dimitriu, președintele CCI București, prezent la discuții, și-a arătat disponibilitatea ca la viitoarea ședință să aducă în atenția membrilor Consiliului de Export exemple și bune practici din experiența CCI București pentru realizarea târgurilor și a activităților de export, inclusiv prin atragerea de fonduri europene în acest scop.

La ședința Consiliului de Export au participat reprezentanții următoarelor asociații care participă la programele de export gestionate de către MMACA: UGIR 1903, FEPA CM, ANEIR, CNIPMMR, FEPAIUS, Romalimenta, APMR, ARIES, ATIC, UNIROMSIDER, ACPR, FRDVA, APAR, APMCR, RGDA, APREL, FEPIC, ARCJ. De asemenea, Federația Română de Design Vestimentar și Accesorii va participa la întrunirile Consiliului de Export  cu statut de invitat permanent.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content