IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la târgurile MICAM şi MIPIEL

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Unsprezece societăţi româneşti din domeniile încălţăminte şi marochinărie îşi prezintă, în perioada 11-14 februarie a.c., colecţiile pentru sezonul toamnă – iarnă 2018, în cadrul târgurilor internaţionale MICAM şi MIPIEL, desfăşurate la Milano, Italia.

WILD INGA SRL, FABRICA 76 DALVINI SRL, COM IMPEX DALIN SRL, STEFFIE DESIGN SRL, LEATHER PROJECT SRL, SHOES INIOVATIONSRL, împreună cu ANGELA INTERNATIONAL, GREVE, TINO PRO CONSULTING, PESTOS PRODUCTION, GARKONY STUDIO expun pentru vizitatori din 130 de țări alături de creatori şi producători internaţionali renumiţi: Valentino, Moschino, Cavalli, Paciotti, Bruno Magli, Scervino, prezenţi la eveniment cu ultimele colecţii.

Trei dintre firmele românești – WILD INGA, LEATHER PROJECT și FABRICA 76 DALVINI  -, au fost, de asemenea, finaliste în cadrul concursului ‘Feel your Rolling Bag’, produsele lor fiind expuse în cadrul unei expoziţii conexe evenimentului, desfăşurate la Rinascente, cel mai prestigios centru comercial din Milano, desemnat în 2016 „cel mai bun Department Store din lume”.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Italia, E.S. George Gabriel Bologan, şi consulul general al ţării noastre la Milano, Adrian Georgescu, alături de reprezentanţi ai BPCE Milano, au vizitat standurile românești şi au facilitat întâlniri de afaceri pentru promovarea antreprenorilor români, a potenţialului creator al firmelor de profil din domeniu, al mărcilor şi colecţiilor proprii şi pentru crearea de noi punţi de legatură cu retailerii din întreaga lume.

Prezenţa la evenimentele de la Milano oferă firmelor româneşti posibilitatea de a lansa noi produse, de a stabili și consolida relațiile de afaceri cu companiile de profil din Italia, de a-și finaliza strategiile comerciale internaționale.

La ediţia din acest an, salonul a fost împărţit în mai multe categorii, astfel încât să permită o delimitare cât mai vizibilă a expozanţilor, a exponatelor şi, în acelaşi timp, să permită evidenţierea segmentelor de piaţă cărora li se adresează: produse de lux, segmentul contemporan, zona designerilor internaţionali, segmentul urban, copii, segmentul active, cosmopolitan şi street.

Peste 1.364 firme participă în acest an la MICAM (din care 761 firme italiene si 603 firme străine), pe o suprafaţă expoziţională de aproximativ 65.000 m.p. şi peste 300 expozanţi la MIPEL, pe o suprafaţă de 10.000 m.p., confirmând astfel statutul de lideri la nivel mondial în domeniul încălţămintei şi marochinăriei al celor două târguri.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare Federația Patronală „Sfera Factor”, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțiala de la bugetul de stat, coordonat in parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content