IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participarea firmelor românești la târgul internațional European Film Market

INFORMARE DE PRESĂ

 

România participă cu 9 firme din industria filmului la târgul internațional European Film Market, care are loc la Berlin, în perioada 15-23 februarie 2018.

Târgul European Film Market se organizează anual și reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de business ale industriei cinematografice europene și mondiale, fiind parte a celei de-a 68-a ediții a Berlinalei, Festivalul Internațional al Filmului de la Berlin.

În pavilionul național, situat într-o zonă cu maximă vizibilitate şi plasat la primul etaj al hotelului Marriott, pe o suprafață de 35 mp, își desfășoară activitatea cele nouă companii unite sub brandul Creative Romanian Film Makers: Argo Art, Black Maria Film, Dropia Film, Fan Studio, Meridional Media, Malno, OnVogue Casting, Retina Film Production și WebService Consulting.

Standul românesc a fost vizitat de nume din industria cinematografică, precum Galeshka Moravioff de la Films Sans Frontières,Svetislav Dragomirović de la Gray Tree Film, Ofer Zosman de la Gorilla Studios, etc. Prezența cineaștilor români la Berlin este o bună oportunitate pentru stabilirea de contacte, atât în cadrul standului cât și cu ocazia atelierelor, conferințelor și evenimentelor de networking. Pe parcursul târgului, se așteaptă peste 500 vizitatori la stand. De asemenea, foarte importante și eficiente pentru creativii români din industria cinematografică sunt întâlnirile individuale sau de grup pe care aceștia le au în afara standului, cu actori și regizori sau producători de top din industrie.

Pe parcursul târgului, reprezentanții companiilor vor avea discuții aplicate pe oportunitățile reale de dezvoltare și internaționalizare a afacerilor pe piața germană cu Excelența Sa, Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin și cu Dan Moraru, reprezentantul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul Biroului de Promovare a Comerțului Exterior  și vor participa la seminarul pe teme din domeniul cinematografiei, organizat de Ambasada României în Republica Federală Germania.

Participarea firmelor românești sub brandul Creative Romanian Film Makers la European Film Market Berlin este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), în cadrul programului de susținere și promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export.

Pentru ediția din acest an a Film Market Berlin Berlin se estimează participarea a aproape 10.000 de profesioniști din industrie din peste 100 de țări, peste 1.700 de buyeri și circa 600 de expozanți care ocupă peste 200 de standuri și birouri.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content