IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu se află într-o vizită oficială în Mexic, cu ocazia reuniunii ministeriale a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

INFORMARE DE PRESĂ

 

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu, se află, în perioada 20-25 februarie a.c., într-o vizită oficială în Mexic, cu ocazia reuniunii ministeriale a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Tema reuniunii din Mexico City (22-23 februarie a.c.) a fost sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a antreprenoriatului, facilitarea accesului la finanţare şi includerea IMM-urilor în economia globală.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a transmis participanţilor la eveniment angajamentul ferm al României de a deveni ţară membră OCDE. „Am dori să mulțumim, cu acest prilej, Guvernului din Mexic pentru susținerea aderării României la OECD şi suntem încredințați că integrarea țării noastre va aduce o contribuție valoroasă acestei structuri”, a spus oficialul român.

Statutul de membru al Uniunii Europene, dimensiunile economiei românești, potențialul său de creștere şi capacitatea de a genera stabilitate macroeconomică pe termen lung reprezintă factori importanți care susţin această iniţiativă a ţării noastre, a evidenţiat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, care a amintit, totodată, că , printre altele, România cooperează deja cu Organizaţia în cadrul unor grupuri de lucru pe întreprinderi mici şi mijlocii şi antreprenoriat.

Oficialul român a prezentat demersurile Guvernului de la Bucureşti, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, de susținere a creșterii economice prin stimularea dezvoltării mediului de afaceri, atât prin programe de susţinere a IMM-urilor, cât și prin diferite alte structuri de suport al afacerilor, ca incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, clusterele inovative, centrele de inovare, parcurile industriale şi tehnologice. De asemenea, atragerea de investiții străine rămâne, la rândul său, o prioritate a Executivului român, secretarul de stat Pîrvănescu informând cu acest prilej asupra obiectivului de identificare şi promovare a proiectelor locale cu potențial investiţional major, printre care revitalizarea zonelor industriale prin proiecte de tip brownfield.

Conferința reunește reprezentanți la nivel înalt ai economiilor europene, decidenţi din ţări membre ale OCDE, ambasadori, economişti, profesori universitari, antreprenori, cercetători, membri ai organizațiilor partenere internaţionale şi experți în domeniu.

Aderarea României la OCDE reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a României, inclus în actualul Program de Guvernare. România şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE cu ocazia exercițiilor anterioare de extindere, respectiv în aprilie 2004 şi noiembrie 2012 şi a reînnoit-o în 2016 şi 2017.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content