IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participarea României la Târgul internațional „New York Fashion Week”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Zece firme româneşti participă, în perioada 26-28 februarie a.c., la cel mai important eveniment expozițional internațional în domeniul industriei de modă și confecții, design specializat și accesorii – „New York Fashion Week”.

ANDREEA TINCU SRL, ARGO ART CONSULTING SRL,  CONFECTII INTEGRATE MOLDOVA SRL,  EUROM NKPT MARKETING SRL,  EXETEXCONF SRL,  IMAGE PLUS GROUP SRL,  MD FASHION LAB SRL,  NISSA MANUFACTURE SRL,  SMIRODAVA SA,  WEBSERVICE CONSULTING SRL îşi expun, pe o suprafață totala de 1098 mp, colecţiile de design vestimentar, marochinărie si accesorii, alături de colecțiile pret-a-porter ale marilor case de modă internaţionale.

New York Fashion Week, eveniment de referinţă la nivel mondial, reunește creatori şi producători internaționali de elită din domeniul designului vestimentar, care participă la fiecare ediție  pentru a-şi prezenta cele mai recente colecții si pentru a finaliza contracte cu importanți retaileri din toată lumea.

Prezența românească este una mai numeroasă la ediția din aceasta primăvară a târgului, producătorii români aducând la New York produse de design vestimentar conforme cu exigențele si tendințele internaționale, solicitate pe piețele internaționale.

Expozanții români vor participa, pe tot parcursul evenimentului, la seminarii si prezentări despre noile tendințe care răspund solicitărilor pieței din domeniu, urmând să identifice oportunități de piață pentru locațiile unde expun firmele românești.

Obiectivul principal al participării românești la evenimente de acest gen este promovarea potențialului creator al firmelor de profil, al mărcilor şi colecţiilor proprii, de a crea noi punţi de legatură cu retailerii de pe pieţele internationale, dar şi din ţări în care cererea este într-o creştere susţinută. Un aspect important îl reprezintă si consolidarea relațiilor comerciale şi de parteneriat existente cu companiile de profil din SUA si din întreaga lume, cu efecte benefice asupra extinderii și diversificării gamei de produse.

New York Fashion Week (NYFW), considerat unul din evenimentele cele mai reprezentative la nivel global, se desfășoară la  centrul Jacob Javits Center, situat în centrul orașului New York.

Participarea firmelor românești la acest târg internațional este organizată de Ministerul pentru Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu Asociația FIT “Future in Textile”, în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content