IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu ambasadorul Republicii Islamice Iran la București

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ștefan – Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, şi E.S. Hamid MOAYYER, ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, au discutat astăzi, la București, despre modalitățile de creștere și diversificare a schimburilor comerciale bilaterale, posibilitățile de implicare a companiilor din cele două țări în proiecte economice comune, precum și oportunitățile oferite de România investitorilor din Republica Islamică Iran.

Un subiect important abordat în cadrul discuțiilor a fost organizarea celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-iraniene, ministrul Ştefan-Radu Oprea asigurându-l pe diplomatul iranian de continuitatea proiectelor comune și intensificarea demersurilor pentru realizarea viitoarei sesiuni a Comisiei mixte.

Ambasadorul Republicii Islamice Iran a apreciat că realizarea, în acest an a Comisiei mixte, ar crea cadrul legal atât pentru susținerea oamenilor de afaceri din cele două țări, cât și pentru atragerea de investiții iraniene în România. Diplomatul iranian a transmis, în acest context, ministrului român aprecierea de care se bucură produsele românești în Iran, amintind aici mai multe categorii: tractoare, utilaje pentru industria petrolieră, utilaj chimic.

Totodată, s-a convenit ca cele două părți să colaboreze la definitivarea listei documentelor bilaterale care pot fi semnate la viitoarea sesiune a Comisiei.

Cei doi oficiali au salutat relațiile foarte bune dintre România și Iran și au evidențiat necesitatea intensificării demersurilor comune pentru fructificarea oportunităților economice și comerciale existente în relația bilaterală, în avantajul ambelor părți.

 

* * * * *

Republica Islamică Iran este un partener comercial important al României în Orientul Mijlociu, ocupând locul al treilea.

În anul 2017, schimburile comerciale româno – iraniene au totalizat 564,96 milioane USD, din care 491,12 milioane USD exporturi românești. Soldul balanței comerciale se menține favorabil României, cu un excedent de 439,5 milioane USD la 31 decembrie 2017.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content