IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participarea firmelor românești la “Mostra Convegno Expocomfort”

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu  Asociația Natională a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), a organizat participarea firmelor românești la cea de a 41-a ediție a celei mai mari expoziții internaționale dedicată instalațiilor și dotărilor civile și industriale pentru încălzire, aer condiționat, energie regenerabilă și instalatii sanitare – MCE “Mostra Convegno Expocomfort”, desfășurată în perioada 13-16 martie 2018, la Milano.

Standul național, conceput și realizat unitar, a marcat simbolic valorile tradiționale românești în anul Centenarului Marii Uniri, dovedindu-se extrem de atractiv pentru vizitatorii străini și italieni.

Reprezentanții companiilor românești prezente la târg au avut întâlniri de lucru cu parteneri de afaceri tradiționali, dar și cu noi potențiali colaboratori, acesta fiind un bun prilej pentru a semna contracte noi, pentru a-și consolida atât poziția cât și imaginea pe piața externă. La ediția actuală au expus firmele: ECOHORNET SRL, FARALCO SRL, FIBREX CO. SRL, ECOTECH CHIMICALS SRL, FILTRE AER CURAT SRL, RADOX SRL,ROCOTHERM RADIATORS SRL ȘI TERMOFARC SRL.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul Consulatului României în Milano și Biroului de Promovare Economico-Comercială (BPCE) Milano.

La ediția 2018 a MCE, desfășurată pe o suprafață de 325.000 m.p., au expus 2.318 companii și au fost interesați de produsele și serviciile oferite de expozanți circa 155.000 de profesioniști, din peste 140 de țări. Anul acesta s-a înregistrat o creștere a numărului de firme participante din Turcia, Polonia, Spania, China și India, alături de prezențe tradiționale precum Franța, Germania, Regatul Unit.

MCE este un eveniment bienal, iar anul acesta, concomitent la Milano, a  avut loc și prima editie a BIE “Biomass Innovation Expo”, manifestare dedicată tehnologiilor inovative din domeniul încalzirii pe bază de biomasă lemnoasă.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content