IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la ESEF, cel mai mare târg internațional din zona Benelux în domeniul industriei prelucrătoare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Federația Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini (FEPA-CM), a organizat participarea, pentru prima oară sub pavilion naţional, a opt firme româneşti la ESEF, cel mai mare târg internațional din zona Benelux în domeniul industriei prelucrătoare, desfăşurat în perioada 20-23 martie a.c. la Utrecht, Olanda. În marja evenimentului, a avut loc şi un Seminar de promovare economică a ţării noastre, urmat de un eveniment de networking, găzduit de standul României.

Firmele româneşti au prezentat la Utrecht, sub brandul «Romania – Your reliable trade partner», oferta românească de produse și servicii pentru export: fabricare subansamble mecanice, semifabricate forjate, fabricare arcuri, sârme, injectoare, pompe, subansamble, subansamble metalice și pentru linii transportoare, piese turnate si materiale feroase, alte servicii industriale.

În cadrul întâlnirilor de lucru avute, precum şi în contextul evenimentelor de promovare organizate de BPCE Haga la standul României, reprezentanţii firmelor româneşti au prezentat potențialilor parteneri străini oportunități de cooperare, atât în producție, cât și în realizarea în comun de proiecte pe terțe piețe.

Potențialul semnificativ al României şi Olandei în dezvoltarea de proiecte comune a fost şi tema centrală a discuțiilor cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Olanda şi din alte ţări, în cadrul evenimentelor de la standul României la târgul de la Utrecht, în prezenţa ambasadorului României la Haga, E.S. Brânduşa Predescu, şi a directorului ESEF, Patrick Schilte. Pe lângă contribuția semnificativă a industriei prelucrătoare la comerțul exterior al ţării noastre, au fost evidenţiate alte domenii, precum industriile navala, aeronautica, IT&C, constructoare de mașini şi autovehicule de transport, energie verde, agrifood, bio-economie ca având resursele de creștere a schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Firmele româneşti participante la Târgul internaţional ESEF au fost: Fivex SRL Târgu Cărbunești (Gorj), Forja Neptun SRL  Băicoi (Prahova), Jacquemet Invest SRL Mintia (Hunedoara), Mefin Sinaia SA, MS CH Final SRL Sinaia, Oyal Polteks SRL Filipeștii de Pădure (Prahova), Proinvest Group SRL Pașcani (Iași) și Plasmaterm SA Târgu Mureș.

Participarea României la târgul internațional ESEF se încadrează în demersurile de promovare a exportului produselor românești cu valoare adăugată mare în UE şi pe terțe piețe, respectiv a exportului de produse și servicii ale industriei construcțiilor de mașini, sector tradițional în România.

Târgul ESEF Utrecht, specializat pe contractare în industria constructoare de mașini, se așteaptă ca, la ediția din acest an, să beneficieze de participarea a cca. 30.000 de profesioniști, care să viziteze cele cca. 800 firme care expun atât la ESEF, cât şi la târgul „sora” Technishow, organizat simultan.

Schimburile bilaterale Romania – Olanda s-au ridicat in 2017 la volumul de 4,65 Mld. Euro din care export 1,6 Mld. Euro, in crestere cu 10,75%, si import 3 Mld. Euro, in crestere cu 9,8%. Deficitul comercial inregistrat de Romania a crescut in 2017 fata de 2016 de la 1,31 Mld. Euro la 1,43 Mld. Euro.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content