IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea secretarului de stat Dobre cu reprezentanți ai ambasadei SUA

INFORMARE DE PRESĂ

 

Adrian-Marius Dobre, secretar de stat coordonator al departamentului Comerț Exterior a primit astăzi vizita șefului Secției comerciale a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Gregory O’Connor.

Vizita a avut loc în contextul consultărilor periodice ale autorităților române cu oficiali atât din cadrul Ambasadei SUA în România, dar și ai Administrației americane, care efectuează deplasări de lucru în țara noastră, vizând amplificarea contactelor directe între reprezentanții mediului de afaceri din cele două țări.

În context, secretarul de stat Adrian Marius Dobre a subliniat că Statele Unite ale Americii reprezintă “un partener de afaceri foarte important pentru România. Există o gamă largă de oportunități de business pentru companiile americane în domenii precum infrastructură, industria de apărare, energie, domeniul economic fiind unul căruia îi acordăm, în prezent, o atenție deosebită, ca o componentă principală a Parteneriatului Strategic bilateral, cel mai vechi parteneriat de acest fel încheiat cu aliații noștri occidentali“.

Reprezentantul Ambasadei SUA a apreciat colaborarea cu partenerii români, la toate nivelurile de lucru, fiind încurajat de evoluția unor investiții americane de calibru din țara noastră, ca de exemplu Ford, precum și de asistența acordată de Guvernul român pentru sprijinirea organizării unor misiuni economice atât în Statele Unite (cu ocazia SelectUSA), dar și în România (Trade Winds).

Totodată, a menționat că investitorii americani sunt deosebit de interesați de adoptarea legii parteneriatului public-privat în țara noastră, o lege foarte buna si extrem de necesara, care va determina o accelerare a investițiilor străine în România.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content