IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Priorități ale relațiilor bilaterale româno-kuweitiene

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ștefan Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a primit astăzi vizita E.S. Talal M. Alhajeri, Ambasadorul Statului Kuweit în România.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile actuale ale relațiilor bilaterale, printre care: modalitățile de creștere și diversificare a schimburilor comerciale bilaterale, posibilitățile de implicare a companiilor din cele două țări în proiecte economice comune, precum și oportunitățile oferite de România investitorilor kuweitieni.

Ministrul român a prezentat avantajele României ca destinație de investiții atractivă și poziționarea favorabilă a țării noastre ca poartă de acces pe piața Uniunii Europene, precizând că: “ne dorim o prezență mult mai activă în România a oamenilor de afaceri kuweitieni, succesul lor impactând consolidarea relațiilor de afaceri între companiile din țările noastre. Ne dorim, totodată, ca cele două medii de business să colaboreze în derularea unor proiecte pe terțe piețe. Pentru proiecte de succes beneficiați, de exemplu, de recunoașterea internațională a expertizei companiilor românești în domeniul petrolului și petrochimiei, inclusiv a personalului înalt calificat”, amintind, în acest context, construirea, în România, în anul 1857, a primei  rafinării din lume.

Au fost apreciate relațiile economice foarte bune dintre cele două țări, partenerii de dialog fiind de acord că nivelul acestora poate fi îmbunătățit, prin intensificarea colaborării bilaterale în proiecte comune avantajoase pentru ambele părți. În context, a fost exprimat interesul comun pentru reluarea lucrărilor Comisiei mixte româno – kuweitiene, după o întrerupere de aproape 10 ani, prin organizarea celei de-a treia sesiuni, perioada și localitatea urmând să fie convenite de comun acord.

Ambasadorul Statului Kuweit a exprimat intenția ministrului comerțului și industriei de a efectua o vizită în România, însoțit de o delegație de investitori și oameni de afaceri kuweitieni.

 

* * * *

La 31 decembrie 2017, schimburile comerciale româno – kuweitiene au totalizat 51,33 milioane USD, din care 51,29 milioane USD exporturi românești. Soldul balanței comerciale se menține favorabil României, cu un excedent de 51,26 milioane USD.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content