IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Misiune economică în Qatar

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii – ATIC, a organizat, în perioada 15-16 aprilie a.c., o misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Qatar.

Din delegaţia română, alături de vicepreşedintele executiv al ATIC şi reprezentanţi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, fac parte reprezentanţi ai unsprezece firme româneşti de IT&C, membre ale ATIC: 4 E Software, BitDefender, GreenSoft, Imprezzio Global, Ingenios.ro, Kuantero, Next Planet, Online Services, Q-East Software, Tellence, TGS Software.

Delegaţia română a participat la Forumul de afaceri organizat de Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor (MOTC), alături de reprezentanți ai firmelor de profil care implementează programul naţional Smart Qatar (TASMU), platformă pentru realizarea unei economii digitale şi a unui viitor inteligent, în acord cu “Viziunea Naţională a Qatarului 2030”. Specialiştii români au prezentat participanţilor la forum produsele şi serviciile oferite de firmele reprezentate, discuţiile continuând apoi în cadrul întânirilor B2B cu firme din domeniul tehnologiei informației.

La eveniment au participat ambasadorul României la Doha, E.S. Cristian Tudor şi vicepreşedintele ATIC, Florin Vrejoiu, precum şi subsecretarul de stat pentru sectorul guvernamental al tehnologiei informaţiei din MOTC, Hassan Jassim Al-Sayed.

Agenda misiunii româneşti la Doha a continuat cu participarea la Formul de afaceri organizat de cea mai mare firmă de IT&C din Qatar, compania Maalumatyiah, alături de reprezentanţi din cadrul a cca. 20 de filiale din diferite subdomenii.

Misiunea economică de la Doha se desfăşoară în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, pentru creşterea vizibilităţii firmelor româneşti de IT&C, în scopul promovării cooperării României cu Statul Qatar într-unul din domeniile unde ţara noastră este competitivă.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content