IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participarea ministrului Oprea la conferinţa ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare

INFORMARE DE PRESĂ

 

Guvernul acordă o importanță foarte mare mediului de afaceri, dorește să aibă un dialog structurat, foarte corect și concret și dacă anul trecut au fost adoptate măsurile cu caracter fiscal din programul de Guvernare, anul acesta va fi anul investițiilor“, a afirmat, astăzi, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat la conferința ZF IMM 2018-Mic>Mediu>Mare.

Ministrul Oprea a trecut în revistă, în cadrul conferinței, programele pentru susținerea înființării și dezvoltării IMM-urilor, menirea și scopul principal al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat fiind acelea de a genera politici publice pentru sprijinirea mediului de afaceri prin dialog constant cu acesta, cu organizațiile patronale reprezentative, prin întâlniri susținute pentru a îmbunătăți cadrul legislativ, astfel încât comunitatea de business să poată să desfășoare o activitate profitabilă în România.

Dorim să schimbăm percepția potrivit căreia statul și mediul de afaceri sunt pe poziții antagonice: suntem parteneri. Împreună cu ministrul finanțelor publice, am început un turneu prin țară, în care am adus la aceeași masă de discuții reprezentanți ai ANAF și ai mediului de afaceri, pentru a învăța unii de la alții și a înțelege mai bine problemele concrete cu care se confruntă” a afirmat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Totodată, demnitarul i-a invitat pe reprezentanții mediului de afaceri să apeleze la programele de promovare a exporturilor și de internaționalizare implementate, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat fiind punct unic de contact pentru investitorii români și străini care vor să investească în România, dar și la cei peste 83 de consilieri economici și comerciali din rețeaua externă care sunt la dispoziția mediului de afaceri pentru a obține informații  atunci când doresc să iasă la export pe o piață terță: “un lucru important pentru capitalul românesc este acela de a avea îndrăzneală să iasă din granițele României și a  deveni companii regionale puternice” a precizat ministrul Oprea.

În ceea ce privește programul Start-Up Nation, cel care sprijină debutul afacerilor, ministrul Oprea a enumerat principiile pe baza cărora este construit programul și anume simplificarea, transparentizarea și uniformizarea deciziei, astfel încât să fie aceeași evaluare aplicată de toți partenerii, lansând, totodată, beneficiarilor care au programe pe anul 2017 rugămintea “să grăbească procesul de depunere a cererilor de plată, pentru a putea efectua plățile într-un interval cât mai scurt de timp, pentru a nu suprapune programul vechi cu cel nou”.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content