IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Ministrul Ștefan Radu Oprea și E.S. XU Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România au discutat despre concretizarea colaborării în dezvoltarea relațiilor economice și comerciale româno-chineze

 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerț şi Antreprenoriat, a accentuat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu E.S. XU Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, importanța concentrării colaborării bilaterale pe modalitățile concrete de dezvoltare durabilă a relațiilor economice şi comerciale dintre cele două state. 

În acest context, ministrul Oprea a amintit agenda de lucru comună din următoarea perioadă exprimând preocuparea pentru atragerea cât mai multor operatori economici români de a participa la Expoziția internațională de import de la Shanghai, dar și pentru derularea cu succes a Sesiunii a XXVII-a a Comisiei interguvernamentale româno – chineze de colaborare economică.

În cadrul discuțiilor, a fost reiterat rolul central al ministerului în atragerea investițiilor străine şi tratamentul nediscriminatoriu și corect pe care îl poate asigura investitorilor străini, precizând, cu această ocazie, că: “suntem într-o etapă foarte înaintată în ceea ce privește adoptarea Legii parteneriatului public privat, care va asigura un cadru optim pentru intrarea pe piața românească a investitorilor străini, și vă propun să analizați posibilitatea semnării în acest an a unui Memorandum între ministerele de resort în domeniul investițiilor, care să fie benefic firmelor chineze interesate să implementeze afaceri în România. ”

Totodată, demnitarul român a reafirmat interesul pentru atragerea susținută a investițiilor străine în economia românească, dar și pentru creșterea volumului exporturilor din România în China, exprimând, în acest context, încrederea că partea chineză va rezolva cu celeritate problematica accesului pe piața din China a unei game importante de produse românești cum sunt carnea și produsele din carne, mierea de albine și altele.

E.S. XU Feihong a apreciat poziția României, atât la nivel politic, cât și guvernamental, privind relațiile economice și comerciale cu Republica Populară Chineză, asigurând în legătură cu preocuparea autorităților chineze privind liberalizarea accesului pe piață a produselor aduse în atenție de ministrul român, urmând ca în cursul acestui an problematica să fie rezolvată în parte.

În același timp, diplomatul chinez a evocat cooperarea excelentă cu Camera de Comerț și Industrie a României, în urma căreia au fost organizate în comun peste 20 de acțiuni de promovare în ultimii trei ani.

Totodată, a salutat propunerile privind îmbunătățirea cadrului juridic bilateral, exprimând disponibilitatea ambasadei de a colabora cu experții ministerului pentru implementarea programului de acțiuni agreat de comun acord.

 Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content