IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Kuweit

INFORMARE DE PRESĂ

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii – ATIC, a organizat, în perioada 16-19 aprilie a.c., o misiune economică de promovare a produselor româneşti din domeniul IT&C în Statul Kuweit. Reprezentanţii firmelor româneşti de IT&C participante la misiune au fost însoţiţi de vicepreşedintele executiv al ATIC şi reprezentanţi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

 

Delegaţia română a prezentat reprezentaților Camerei de Comerț și Industrie din Statul Kuweit (CCIK) produsele şi serviciile oferite, discuțiile fiind continuate în cadrul întânirilor B2B cu firme din domeniul tehnologiei informației. Reprezentanţii CCIK au evidenţiat oportunitățile pe care firmele de profil din România le au pentru a participa la implementarea proiectelor din cadrul Viziunii “New Kuweit 2035”.

 

Programul misiunii a continuat la Ministerul Lucrărilor Publice, entitate care are în responsabilitate proiecte guvernamentale ale Statului Kuweit, unde prezentările susţinute de companiile din România au condus la discuţii cu oficiali ai ministerului kuweitian privind direcții concrete de acțiune pentru implementarea produselor de IT&C.

 

Agenda misiunii românești în Statul Kuweit s-a încheiat la Central Agency for Information Technology (CAIT), instituția care gestionează proiectele instituțiilor de stat kuweitiene aferente sectorului IT&C. Directorul general CAIT, Qusai Al Shatti, a vorbit despre imaginea pozitivă a sectorului IT&C la nivel mondial, evidenţiind potenţialul colaborării între entitățile românești prezente la întâlnire şi instituții de stat care derulează proiecte în domeniu. În acest context, Qusai Al Shatti și-a manifestat disponibilitatea ca, în toamna acestui an, să organizeze un eveniment la care să fie prezenți atât reprezentanți ai ministerelor kuweitiene, cât și societăți de profil din România, pentru identificarea celor mai bune soluții de cooperare în domeniul IT&C.

 

Pe întreaga durată a misiunii economice în Statul Kuweit, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României în Statul Kuweit, E.S. Daniel Tănase și de consilierul economic, Dragoș Robu.

 

Firmele româneşti participante la misiune au fost: 4 E Software, BitDefender, GreenSoft, Imprezzio Global, Ingenios.ro, Kuantero, Next Planet, Online Services, Q-East Software, Tellence, TGS Software.

 

Misiunea economică se desfăşoară în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, pentru creşterea vizibilităţii firmelor românești de IT&C, în scopul promovării cooperării României cu Statul Kuweit într-unul dintre domeniile unde țara noastră este competitivă.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content