IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Salonul Internațional de Mobilă Milano

INFORMARE DE PRESĂ

 

Şaptesprezece firme româneşti au participat, în perioada 17-22 aprilie 2018, la cea de a 57-a ediție a Salonului Internațional de Mobilă Milano, cel mai important târg la nivel mondial de mobilier și design interior.

Bucin Mob, Mobilă Dalin, Quadra Invest, Sophia 2004, Szel Mob, Ador Mobilă, Adrian Sistem, AXM Prod ’93, Carel Woodworks, Creative Concept, Dis Prod, Ecomatrix, Maer Import-Export, Mobex&Company, Nordarin Prod Com, Sessio.eu și Ubikubi au expus, în cadrul pavilionului naţional al României, pe o suprafață totală de 489 m.p., mobiler și decorațiuni ale căror modelele deosebite, soluții inovative şi materiale folosite au atras atenţia vizitatorilor standurilor.

La manifestarea expoziţională au participat individual și firmele Noul Woodest și Devina Nais.De asemenea, în cadrul săptămânii designului la Milano, firma românească Dare to Rug a participat, alături de designeri din toată lumea, la expoziția Meet my project.

Pe parcursul vizitei sale la pavilionul României, consulul general al României la Milano, Adrian Georgescu, a vizitat, alături de oficiali ai BPCE Milano, standurile românești și a discutat cu reprezentații firmelor prezente beneficiile participării României, ca tară cu tradiţie în producerea de mobilier, la un astfel de eveniment. Numărul mare de vizitatori și numeroasele cereri de ofertă primite pe durata celor şase zile ale manifestării au confirmat potenţialul de creștere a volumului exporturilor în acest domeniu.

Actuala ediţie a târgului a fost inaugurată în prezența premierului Paolo Gentiloni, a președintelui Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, primarului orașului Milano, Giuseppe Sala, președintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana și președintele Confindustria, Vincenzo Boccia.

Peste 1841 de expozanți din 33 de țări au participat la ediţia din acest an,  în cadrul celor cinci categorii: Salonul Internațional de Mobilă, Salonul Internațional de Accesorii și Decorațiuni, EuroCucina (Tehnologii pentru bucătării), Salonul Internațional de Mobilier pentru baie și Salonul Satelit (650 de designeri).

Prezenţa firmelor româneşti în cadrul secţiunii Design a evenimentului expozițional de la Milano a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR), în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul Consulatului General al României și a BPCE Milano.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content