IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu E.S. Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ și Antreprenoriat, l-a primit, astăzi, pe E.S. Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

 

Ministrul Oprea a subliniat importanța dezvoltării continue a relațiilor economice şi comerciale dintre cele două state, îndeosebi prin prisma Acordului de Liber Schimb UE – Canada (CETA) și a liberalizării de către Canada a regimului vizelor pentru cetățenii români, aspecte care “vor constitui doi factori importanți în creșterea volumului schimburilor bilaterale de bunuri și servicii, dar și pentru dezvoltarea de proiecte investiționale reciproce.”
Demnitarul român a expus intenția Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de a organiza anul acesta o misiune economică în Canada. “Ne dorim să colaborăm atât cu ambasada Canadei la București, cât și cu autoritățile canadiene, pentru a organiza cât mai multe astfel de evenimente, care să ofere o platformă de dialog între companii românești și canadiene”, a menționat ministrul Oprea.

 

Ambasadorul Canadei și-a exprimat aprecierea față de nivelul relațiilor economice și comerciale bilaterale și a punctat dorința tării sale de intensificare a cooperării, prioritare pentru partea canadiană fiind sectorul de petrol și gaze, domeniul energiei nucleare și cel al transporturilor, în special feroviar și urban.

 

Excelența Sa Kevin Hamilton a precizat că își dorește ca România să fie a 10-a țară membră a Uniunii Europene care să ratifice acordul CETA, solicitând sprijin ministrului Oprea pentru finalizarea cât mai rapidă a procesului de dezbatere și adoptare în Senat a legii de ratificare a acestui acord.
De asemenea, diplomatul canadian a precizat că sunt din ce în ce mai multe companii canadiene interesate să investească în România, fiind atrase în special de forța de muncă calificată din sectoarele tehnologice.
* * * * *

În 2017, volumul total al schimburilor comerciale de bunuri a fost de 341,8 milioane USD, din care export românesc 213,5 milioane USD (creștere cu 82% comparativ cu anul 2016), iar importurile din Canada au înregistrat valoarea de 128,3 milioane USD (creștere de 58,2% față de 2016).

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content