IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Ministrul Ștefan Radu Oprea se implică în pregătirile pentru participarea României la Expoziția Mondială Dubai 2020

INFORMARE DE PRESĂ

 

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și E.S. dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România au discutat astăzi despre participarea României la Expoziția Mondială Dubai 2020 și relațiile de colaborare dintre cele două țări.

În context au fost analizate măsurile concrete de intensificare a demersurilor comune pentru valorificarea oportunităților de afaceri și de cooperare identificate în marja primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, desfășurată la București, în perioada 16-17 aprilie 2018.

Ministrul Oprea l-a asigurat pe diplomatul emiratez de determinarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de a organiza o participare de excepție a României la Expo Dubai 2020 și la Forumul economic ce va avea loc cu această ocazie. Totodată, ministrul român a menționat definitivarea,  în perioada imediat următoare a proiectului Legii Parteneriatului Public Privat:” aceasta Lege , extrem de așteptată de mediul privat, va conține și un număr de proiecte de interes strategic pentru România. Vă vom transmite toate aceste informații pentru a fi prezentate investitorilor din țara dumneavoastră pentru a cunoaște oportunitățile de dezvoltare a unor afaceri de succes în România“.

Ambasadorul Al Matrooshi a apreciat, la rândul său, discuțiile derulate în marja Comitetului și a prezentat interesul investitorilor emiratezi de a extinde relațiile de afaceri în România, exemplificând, în acest sens compania semiguvernamentală Al Dahra, care derulează investiții în sectorul agricol din România.

Totodată, a mulțumit pentru decizia României de a fi prezentă la Expoziția Mondială Dubai 2020 și a dat asigurări că va acorda sprijin Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru participarea la acest eveniment deosebit de important pentru partea emirateză.

Informații de background

Emiratele Arabe Unite sunt principalul partener comercial al României din zona Golfului Persic și al patrulea din Orientul Mijlociu. În anul 2017, schimburile comerciale româno – emirateze au totalizat 366,22 milioane USD, din care 313,23 milioane USD exporturi românești.Soldul balanței comerciale se menține favorabil României, cu un excedent de 260,23 milioane USD la 31 decembrie 2018.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content