IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la SIAL Shanghai

INFORMARE DE PRESĂ

 

Paisprezece producători români au participat, în perioada 16-18 mai a.c., sub pavilion naţional, la târgul internaţional pentru produse agroalimentare SIAL Shanghai, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume. România și alte state membre UE au avut pavilioane în Regiunea de onoare a târgului, calitate atribuită la ediţia din acest an Uniunii Europene, ca recunoaştere a relaţiilor comerciale bilaterale strânse cu China.

Apidava, Artesans del Sucre, Albrau Prod, Annabella Fabrica de Conserve Raureni, Boromir Ind, Germino, Grande Dolceria, Kalpo, Monceanu Innocasings, Orlando Import Export 2001, Pan Food, Prefera Foods, Scandia Foods şi Tual Fast Chance’98  au expus, alături de alţi 3400 de participanţi, produse de panificație şi patiserie, bere, fructe uscate, ceaiuri, conserve, produse apicole, dulciuri.

În cadrul Regiunii de onoare, România a fost prezentă alături de alte mai mult de 25 de pavilioane ale statelor membre, pe o suprafaţă de peste 6000 m2. Standul României a fost vizitat, în prima zi a târgului, de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.

Regiunea de Onoare, titlu care i-a revenit în acest an Uniunii Europene, reprezintă una din cele nouă secțiuni create în cadrul târgului, alături de Sial Innovation, La Cuisine, World Tour, Retail & Hospitality Forum, Tea Event, Chocolate World, Seafood Fest, Wine Events.

Peste 110.000 de profesioniști, specialişti din comerţ şi consumatori finali au fost prezenţi la evenimentul de la Shanghai, găzduit de Comexposium Sial Exhibition, în 14 hale, pe o suprafața de 160.000 mp.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Shanghai a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), în cadrul programului de susținere și promovare a exportului cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content