IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Cooperarea economică româno-elenă

INFORMARE DE PRESĂ

 

Intensificarea cooperării economice româno-elene şi implicarea activă în proiecte regionale au fost două teme aflate pe agenda discuțiilor de ieri dintre Paula Pîrvănescu, secretarul de stat coordonator al domeniilor investiții străine și mediul de afaceri, și Ioannis Brachos, secretar general pentru afaceri economice internaționale în Ministerul Afacerilor Externe elen.

Cei doi demnitari au apreciat evoluţiile pozitive şi perspectivele favorabile de dezvoltare ale relaţiilor economice dintre cele două țări. Ioannis Brachos a prezentat demnitarului român interesul deosebit al părții elene privind concretizarea proiectelor comune, cu atât mai mult cu cât, în cadrul reuniunii cvadrilaterale la nivel înalt Romania-Grecia-Bulgaria-Serbia, care s-a desfășurat în luna aprilie la București, rezultatele şi mesajele au fost pozitive în ceea ce privește viitorul cooperării bilaterale.

 

Informații de Background

Grecia este unul dintre partenerii economici importanți ai României, atât din punct de vedere comercial, cât şi al cooperării economice şi investițiilor efectuate în ţara noastră.

La nivelul anului 2017, exportul de produse românești și volumul schimburilor comerciale bilaterale au înregistrat cele mai mari valori din istoria relațiilor româno-elene (895,0 milioane de euro, respectiv 1.775,8 milioane de euro). România este a 9-a piață de destinație pentru mărfurile din Grecia și a 6-a la nivelul Statelor Membre UE (SM UE).

Totodată, România reprezintă al 9-lea exportator pe piața elenă la nivelul SM UE, situându-se înaintea altor state precum membrii V-4 (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia). Dimensiunea relaţiei bilaterale este dată şi de investițiile efectuate de companii elene în România, în prezent fiind înregistrate peste 700 de societăți comerciale, cu un capital investit de aproximativ 1,8 miliarde euro.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content