IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea secretarului de stat Voicilă cu ambasadorul Kazahstanului

COMUNICAT DE PRESĂ

Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat coordonator al domeniului comerț exterior, a avut în data de 12 iunie o întrevedere cu E.S. Daulet Batrașev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România, al cărei subiect central a fost organizarea, în Kazahstan, a următoarei sesiuni a Comisiei interguvernamentale româno-kazahstaneze de colaborare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică.

Propunerea diplomatului kazah a fost primită cu interes de partea română, în context trecându-se în revistă principalele teme pentru agenda Comisiei Mixte. Acestea se refera la cooperarea în domeniile energiei, transporturilor, agriculturii, IT și comunicații, precum și al tehnologiilor moderne. Obiectivul lucrărilor Comisiei Mixte este consolidarea relațiilor la nivelul oamenilor de afaceri din cele două ţări, ca premisă esențială pentru intensificarea comerţului bilateral.

Pe parcusul discuțiilor, a afost evidențiat interesul comun a celor două țări pentru extinderea cooperării economice pe mai multe planuri, fiind identificate în acest sens o serie de oportunități reale. S-a convenit ca, în perioada următoare, în ambele țări, să se facă demersurile necesare pentru pregătirea corespunzătoare a următoarei sesiuni a Comisiei Mixte.

Informații de background
R. Kazahstan este cel mai important partener comercial al României din Asia Centrală, iar România este o poartă de intrare a R. Kazahstan spre Europa. România reprezintă al patrulea importator pentru Kazahstan, ceea ce denotă importanţa strategică a cooperării în domeniul petrolului între cele două ţări.

În anul 2017 schimburile comerciale bilaterale au depășit valoarea de 1,2 miliarde dolari SUA, iar în acest an există foarte mult premise pentru a depăși substanțial această sumă.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content