IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Participare românească la târgul internațional de tehnică militară Eurosatory-2018

INFORMARE DE PRESĂ

 

România a participat cu pavilion naţional la Salonul internațional al Apărării și Securității terestre, “Eurosatory-2018”, desfăşurat în perioada 11-15 iunie a.c. la Paris.

Cele opt companii româneşti prezente în cadrul pavilionului naţional – Aerostar, Elprof, Energotech, Eurotehnic Industries, Interactive Software, Romarm, Romarm SA-Uzina Mecanica Mija, Stimpex, au expus, alături de importante firme din domeniu, cele mai noi produse şi cele mai recente tehnologii din industria de profil.

Creșterea volumului exporturilor pe piața apărării și securității terestre şi atragerea de investiții în România au fost principalele teme de discuție între oamenii de afaceri români și asociațiile și companiile de profil din Franța, din spațiul UE şi din alte țări din afara spațiului comunitar care au participat la Eurosatory-2018. Reprezentanţii BPCE Paris au informat potenţialii importatori cu privire la prezența firmelor românești la târg și vor sprijini, în continuare, firmele românești din domeniul industriei de apărare să colaboreze cu firme de profil de pe piața Franței.

* * * * *

Eurosatory, cel mai important eveniment de profil din Europa, în cadrul căruia sunt prezentate  ultimele realizări din industria de apărare, a fost deschis în prezența ministrului francez al apărării, d-na Florence Parly. Pavilionul României la Eurosatory a fost vizitat de delegațiile oficiale ale Ministerului român al apărării, precum şi de Ambasadorul României in Republica Franceză, E.S. Luca Niculescu.

Peste 1500 de firme din 60 de ţări au expus pe o suprafață de aproximativ 170.000 mp, iar Salonul a fost vizitat de  peste 200 de delegații militare, oficiale.

Târgul a găzduit demonstrații ale echipamentelor de producție cu cea mai înalta tehnologie, iar o mare parte din programele zilnice ale expoziției au fost dedicate cercetării. Pe tot parcursul evenimentului expoziţional, au fost organizate conferințe a căror tematică a vizat principalele tendințe din sector şi prezentarea oportunităților de piață.

Companiile româneşti, prezente în cadrul pavilionului național, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și asociația din domeniul industriei de apărare, PATROMIL, au beneficiat de schema de minimis gestionată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin Programul de Promovare a Exportului.

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content