IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu E.S. Abdulla Abdullatif Al Shaikh Abdulla, ambasadorul Regatului Bahrain în România

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Valorificarea potențialului de dezvoltare a schimburilor comerciale bilaterale, precum şi relansarea dialogului la nivel instituțional în formatul unui comitet mixt de cooperare economico-comercială au fost temele centrale de discuţie abordate în cadrul întâlnirii dintre Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri comerţ şi antreprenoriat, şi E.S. Abdulla Abdullatif Al Shaikh Abdulla, ambasadorul Regatului Bahrain în România.

 

Demnitarul român a evidențiat rolul ministerului, de integrator al măsurilor și programelor dedicate comunității de business, și statutul de punct național de contact în atragerea investiţiilor străine. “Agenda noastră de repoziționare a României în economia globală include crearea cadrului favorabil interacțiunii mai strânse între oamenii de afaceri din cele două țări. Aducem în atenția investitorilor străini iniţiative legislative precum noua lege a parteneriatului public-privat, în baza căreia un număr important de proiecte strategice va fi lansat, în viitorul apropiat”, a declarat ministrul Oprea.

 

Diplomatul a transmis ministrului Oprea importanța pe care țara sa o acordă relațiilor economice și comerciale cu România şi a invitat partea română la reluarea negocierilor pentru încheierea acordurilor pentru evitarea dublei impuneri și promovarea și protejarea investițiilor.

Partenerii de dialog au convenit asupra necesității intensificării cooperării economice bilaterale și creșterii volumului schimburilor comerciale dintre cele două țări, prin crearea cadrului juridic bilateral favorabil unui climat de încredere pentru mediul de afaceri.

 

Șeful misiunii diplomatice a Regatului Bahrain a evidențiat rolul țării sale în Consiliul de Cooperare al Golfului şi a informat despre importantele rezerve de țiței și gaze naturale recent descoperite pe teritoriul Regatului, care ar putea oferi operatorilor economici români oportunități de cooperare cu cei locali în proiecte din sectorul hidrocarburilor. Expertiza MMACA în sprijinirea și impulsionarea antreprenoriatului român, ar putea fi, potrivit oficialului arab, transpusă în dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din țara sa.

 

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a transmis ambasadorului Abdulla Abdullatif Al Shaikh Abdulla disponibilitatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de a colabora pentru punerea în practică, într-un timp cât mai scurt, a acestor propuneri.

 

În anul 2017, totalul schimburilor comerciale româno – bahraineze a fost de 10,55 mil. USD, din care 10,32 mil. USD exporturi românești și 0,23 mil. USD importuri.

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content