IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu E.S. Dr. Mohammad Maliki Bin Osman, ministru de stat pentru apărare și afaceri externe al Republicii Singapore

COMUNICAT DE PRESĂ

 

România și Republica Singapore ar putea deveni, în scurt timp, porți comerciale de intrare pe piața europeană și pe cea a Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), prin promovarea și realizarea de acorduri de comerț liber, a fost concluzia întâlnirii, de astăzi, dintre Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri comerț şi antreprenoriat, şi E.S. Dr. Mohammad Maliki Bin Osman, ministru de stat pentru apărare și afaceri externe al Republicii Singapore.

“Intensificarea demersurilor angajate pe segmentul acordurilor de comerț liber, precum și promovarea multilateralismului în domeniul economic și comercial și a inițiativei “Europa – Actor Global” sunt două dintre prioritățile aflate pe agenda noastră, în prima jumătate a anului 2019, când România deține președinția Consiliului Uniunii Europene”, a precizat ministrul Oprea, în contextul discuției.

Totodată, el a subliniat potențialul de dezvoltare a schimburilor comerciale bilaterale și necesitatea îmbunătățirii cadrului juridic bilateral în domeniul economic, astfel încât să existe climatul de încredere necesar mediului de afaceri.

Demnitarul singaporez a evidențiat importanța dezvoltării relațiilor economice și comerciale cu România și a punctat interesul mediului de afaceri din țara sa pentru investiții și cooperare cu parteneri români în diverse domenii economice, promovate de Singapore în spațiul ASEAN. Printre acestea, domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, al produselor agroalimentare, construcțiilor portuare, educațional și al inițiativei “Smart Cities”. E.S. Dr. Mohammad Maliki Bin Osman a solicitat, cu această ocazie, sprijinul României în procesul de ratificare a Acordului de Comerț Liber UE-Singapore, prevăzut a fi semnat în luna octombrie a acestui an.

Ștefan Radu Oprea a punctat rolul central al ministerului în atragerea investițiilor străine şi în crearea cadrului favorabil interacțiunii mai strânse între oamenii de afaceri din cele două țări, precum și succesul programului Start-up Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în special pe dimensiunea tinerilor antreprenori români. A marcat, totodată, importanța noii legi a parteneriatului public-privat, în baza căreia un număr important de proiecte strategice va fi lansat, în viitorul apropiat, în atenția investitorilor străini.

*******
Pe primele 5 luni ale anului 2018 totalul schimburilor comerciale româno – singaporeze a fost de 27,9 mil. USD, din care 14,2 mil. USD exporturi românești și 13,7 mil. USD importuri.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru 

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content