IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

INVITAȚIE DE PRESĂ

În zilele de 30 și 31 august 2018, la Palatul Parlamentului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat organizează un eveniment-premieră în România.

Astfel, domnul ministru Ștefan-Radu Oprea vă invită să participați la INTERNATIONAL BUSINESS FORUM care are ca țintă dezvoltarea capacității de export și investiții pe piețe externe a mediului de afaceri românesc.

Scopul acestui forum internațional de afaceri este ca prin întâlnirea la aceeași masă, în paneluri organizate pe țări, a diplomaților ambasadelor acreditate la București cu mediului de afaceri din România și reprezentanții guvernului, antreprenorii români să identifice noi oportunități de business, să se informeze direct de la reprezentanții statelor despre piețe de desfacere, facilități fiscale, legislație, etc. și, de asemenea, întărirea relațiilor comerciale cu partenerii străini.

La INTERNATIONAL BUSINESS FORUM, peste patruzeci de ambasade își vor trimte reprezentanții la nivel de ambasador, însărcinat cu afaceri și consilier economic, iar unele dintre acestea au optat pentru prezentări de țară și debate-uri cu mediul de afaceri românesc în paneluri.

Tot în cadrul evenimentului va fi lansată platforma “Business Romania”, o platformă de promovare a mediului de afaceri autohton, de informare privind variantele de finantare pentru companiile românești, de prezentare a cadrului fiscal și juridic destinat societăților comerciale, cât și de promovare a proiectelor de tip greenfield și brownfield – proiecte ce pot fi dezvoltate în parteneriat public privat alături de autoritățile publice locale.

Atât pentru companiile românești cu capacitate de export și pentru antreprenorii care doresc să-și internaționalizeze serviciile sau să își prezinte produsele care pot fi exportate, cât și pentru autoritățile publice centrale și locale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spații pentru amplasarea standurilor de prezentare.

Expoziția antreprenorilor se va desfășura incinta Palatului Parlamentului, galerii și sala I.I.C. Brătianu.

Programul evenimentului:

Joi, 30 august, 10:00 – 15:00, Sala Alexandru Ioan Cuza – conferința de deschidere, discursuri reprezentanți ai guvernului, discursuri ambasadori, lansarea platformei “Business Romania”; expozitia antreprenorilor români.

Vineri, 31 august, 10:00 – 16:00 – paneluri cu reprezentanții ambasadelor și expozitia antreprenorilor români (sălile: Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Drepturile Omului, Constantin Stere, Avram Iancu, Dimitrie Cantemir).

Harta completă a evenimentului cu speakerii și repartizarea pe paneluri a țărilor participante va fi comunicată miercuri, 29 august 2018.

Instituțiile mass-media care doresc să își instaleze ministudiouri în fața sălii Alexandru Ioan Cuza și jurnaliștii care doresc să se acrediteze pentru acest eveniment, o pot face până marți, 28 august a.c., ora 12:00,  la adresa de e-mail: office@investromania.gov.ro.

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content