IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

România participă la Singapore AirShow 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Șase firme românești participă, în perioada 6-11 februarie 2018, la târgul internațional SINGAPORE AIRSHOW 2018, cel mai mare târg internațional de aviație din Asia și al treilea ca importanță din lumeAEROFINA S.A., AEROSPACE SERVICES S.R.L., AEROSTAR S.A., ELPROF S.A., Grupul Industriei Aeronautice Române (GIAR) S.A. și STRAERO (INSTITUTUL PENTRU CALCULUL ȘI EXPERIMENTAREA STRUCTURILOR AERO-ASTRONAUTICE) S.A..

Pavilionul românesc a fost deschis de Ambasadorul României la Singapore, E.S. Florin Marius Tacu, care a discutat cu președintele OPIAR, Mihail Toncea, și cu reprezentanții firmelor românești despre produsele și serviciile promovate, reliefând importanța prezenței lor la acest târg din perspectiva valorificării și extinderii relațiilor comerciale și de cooperare cu companiile locale, regionale şi internaționale de profil.

Tot în prima zi a târgului, în cadrul pavilionul românesc, au avut loc discuţii pe tema proiectelor de excelenţă din domeniul cercetării-dezvoltării și al aeronauticii, la care au participat, alături de delegaţia română, directorul general în cadrul Directoratului General pentru Mobilitate și Transport (DG Move) din cadrul Comisiei Europene, Henrik Hololei,  directorul executiv al reprezentanței în Singapore a Agenției Europene pentru Siguranță Aviatică (EASA), Patrick Ky, și ambasadoarea UE în Singapore, Barbara Plinkert.

Firmele româneşti sunt prezente la eveniment alături de cele mai importante companii din domeniu, printre care: Airbus, Bell Helicopter, Boeing, Bombardier, Embraer, Bae Systems, Israel Aerospace Industries (IAI), Pratt & Whitney, Rolls-Royce, ST Engineering, Thales, UTC Aerospace Systems şi alte peste 1.000 firme din 50 de țări, dintre care 11 cu pavilion național, 5 aparținând statelor membre UE (Austria, Belgia, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și România).

Singapore Airshow reuneşte oficiali și reprezentanți ai companiilor din industria aviatică comercială și militară, precum și din industria echipamentelor militare terestre. Evenimentul asigură o platformă inedită, unică pentru dialog, schimb de idei, găsire de soluţii şi strategii care să avanseze interesele spaţiului aerian global şi sectorului de apărare.

Participarea României a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Organizația Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR), în cadrul Programului de Promovare a Exportului (PPE), cu finanțare de la bugetul de stat, şi a beneficiat de sprijinul Ambasadei României în Singapore și Biroului de Promovare Economico-Comercială (BPCE) Singapore.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content