IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Promovare pe piaţa americană a producătorilor români din industria uşoară şi industria de modă

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Două evenimente importante de promovare pe piaţa americană a producătorilor români din industria uşoară şi industria de modă, design specializat şi accesorii s-au desfăşurat, în perioada 12-17 septembrie a.c., la New York.

Astfel, unsprezece firme româneşti din industria textilă au participat, în perioada 12-17 septembrie a.c., la o misiune economică, în marja căreia au avut prezentări de îmbrăcăminte la Coterie, unul dintre cele mai importante târguri internaționale de profil, în timp ce alte opt companii româneşti din domeniul creaţiei vestimentare au expus, în perioada 15-17 septembrie a.c., la un alt prestigios târg internațional din domeniul industriei de modă și al confecțiilor, design-ului specializat și accesoriilor – New York Women’s Fashion – September.

Misiunea economică românească la New York a adus producătorii români Enterprises et Co, Kasiova, Leading WayEdu, Gatefor, Amit, Conflux, Euroconf, Proxima, Hayley Fashion, Lehel Elit Fashion și Târnava la Coterie, unde aceştia au promovat, în două standuri organizate în cadrul secțiunii Sourcing@Coterie, produsele de export pentru piața SUA: confecții și textile inclusiv prelucrate manual, articole de design vestimentar, accesorii confecții de damă, costume de damă și bărbătești, cămăși etc.

Cele mai cunoscute mărci internaționale de îmbrăcăminte de damă și accesorii, articole de îmbrăcăminte pentru bărbați și pentru copii, precum și firme care testează piața americană expun în cadrul Coterie, în vederea evaluării potențialului de export pentru noile lor creații. Între vizitatorii specialiști ai târgului se regăsesc importatori de articole textile și îmbrăcăminte, exportatori, angrosiști, reprezentanți ai unor magazine tip boutique, ai unor lanțuri de magazine de profil, precum și magazine de comercializare de cadouri.

În cadrul programului de întâlniri și discuții B2B, delegația română a vizitat mai multe show-room-uri și a purtat discuții cu reprezentanți și agenți ai firmelor importatoare și distribuitoare pe piață, în urma cărora au putut identifica perspectivele de acces pe piață și partenerii interesați în aceste demersuri.

Reprezentanții companiilor românești au participat, de asemenea, la un Seminar de promovare a produselor industriei textile, a confecțiilor și pielăriei pe piața americană, organizat de Camera de Comerț Româno-Americană împreună cu Biroul de Promovare Comercial-Economică din cadrul Consulatului General al României la New York. Oamenilor de afaceri americani le-a fost prezentat, cu acest prilej, potențialul de export și noile tendințe ale industriei de profil din România, cu referire la specificul fiecărui participant la misiune. Discuţiile purtate au reliefat atât interesul deosebit al partenerilor americani pentru produsele românești, cât și preocuparea exportatorilor români pentru mai buna cunoaștere a specificului pieței americane.

În cadrul New York Women’s Fashion – September, IMAGE PLUS GROUP SRL, EXETEXCONF SRL, LEADING WAY EDU SRL, MFOUR CREATIVE HUB SRL, MMMM INNOVATIVE PIXEL SRL, NISINTEX FASHION SRL, PASSION BY DENISA SRL și THOSAMODA SRL-D și-au expus colecțiile de design vestimentar și accesorii de vestimentație alături de colecțiile pret-a-porter ale marilor case de modă internaționale.

Expozanții români au participat, de asemenea, la seminarii și prezentări despre noile tendințe ale pieței din domeniu, pentru cunoașterea particularităților pieței americane de profil, în vederea consolidării relațiilor comerciale și de parteneriat cu companiile din SUA, cu efecte benefice asupra extinderii și diversificării gamei de produse românești oferite la export pe piața americană.

Industria românească de profil a constituit o prezență constantă și substanțială pe această piață, produsele românești fiind apreciate pentru calitatea și design-ul lor, iar actualele eforturi sunt menite să contribuie la revenirea acestei industrii în centrul atenției clienților americani.

Prezenţa românească la New York a fost asigurată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Federația Patronală a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei-FEPAIUS, pentru misiunea economică, respectiv Asociaţia FIT – „Future In Textiles”, pentru participarea la târgul New York Women’s Fashion – September, în cadrul Programului național de promovare a exportului cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content