IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale, pe agenda discuțiilor cu vicepreședintele Indiei, Venkaiah Naidu

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Cooperarea economică dintre România și India are cele mai mari oportunități de dezvoltare în domeniile infrastructură, exploatarea materiilor prime, metalurgie, farma, auto, energie, petrochimie, IT, agricultură și turism, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, la Forumul de Afaceri România-India, care a avut loc miercuri seară, în București. Evenimentul a fost organizat cu ocazia vizitei oficiale în România a domnului Venkaiah Naidu, vicepreședintele Indiei.

“Sunt convins că această vizită este un moment determinant pentru cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun. Relațiile comerciale au avut o traiectorie bună în ultimii trei ani, însă mai este loc pentru progres”, a afirmat Ștefan-Radu Oprea.

În discursul său, Venkaiah Naidu a afirmat că India, stat emergent cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, este “de neoprit” în drumul său către statutul de a treia mare economie a lumii. Din delegația indiană au mai făcut parte oficiali guvernamentali, oameni de afaceri și jurnaliști.

În cursul zilei de joi, Ștefan-Radu Oprea l-a însoțit pe oficialul indian într-o vizită în județul Prahova. Într-un eveniment organizat la Ploiești, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Ștefan-Radu Oprea a afirmat că programele guvernamentale de sprijinire a exporturilor către state din afara Uniunii Europene oferă oportunitatea ca relațiile comerciale cu India să devină mai echilibrate.

E.S. Venkaiah Naidu, vicepreședintele Indiei, vizitează România în perioada 18-20 septembrie, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice bilaterale.

 

Biroul de Presă Ministerul pentru 

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content