IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Întrevederea ministrului Ștefan Radu Oprea cu guvernatorul provinciei chineze Hunan, doamna Li Weiwei

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Ştefan-Radu Oprea și doamna Li Weiwei, guvernatorul provinciei chineze Hunan, au discutat, la București, despre importanța participării mediului de afaceri român la prima ediție a Expoziției de Import, organizată la Shanghai, la începutul lunii noiembrie.

Ministrul Oprea a fost invitat de doamna Li Weiwei să viziteze provincia Hunan, cu această ocazie, și să prezinte, în cadrul standului provinciei din Expoziția de Import, oferta investițională românească.

În cadrul discuțiilor, ministrul Oprea a apreciat creșterile înregistrate în schimburile comerciale dintre România și provincia Hunan, importanța creării cadrului favorabil interacțiunii directe între oamenii de afaceri români și chinezi, precum și rolul central al ministerului în atragerea investiţiilor străine, punctând importanța pe care România o acordă relațiilor cu Republica Populară Chineză.

Totodată, i-a invitat pe interlocutorii săi să analizeze oportunitățile oferite de noua legislație, simplificată, a parteneriatului public-privat în realizarea proiectelor de anvergură în România, mare parte dintre ele aflate în faza finală de întocmire a studiilor de fundamentare.

Guvernatorul Weiwei a evidențiat balanța echilibrată a schimburilor comerciale bilaterale, precum și interesul pentru creșterea importurilor de produse românești consacrate (aparate de bord auto, vinuri, ape minerale), dar și deschiderea mediului de afaceri către noi importuri din România.

Cei doi demnitari au convenit, de asemenea, organizarea unui Forum de afaceri în provincia Hunan, care va pune fața în față peste 1.000 de participanți, antreprenori români și chinezi, cu scopul de a identifica noi oportunități de dezzvolatre de afaceri.

* * * *

Provincia Hunan are o suprafață totală de 211.800 kmp și o populație de peste 70 milioane locuitori.

Profilul industrial al provinciei Hunan este axat pe producția de automobile (2 milioane autovehicule anual) și material rulant, domenii în care partea română este așteptată să devină un partener solid de cooperare economică.

În prima jumătate a acestui an, volumul schimburilor comerciale între provincia Hunan și România a fost de 22,55 milioane de USD, în creștere cu 112.59% pe an, din care exportul chinez reprezintă 12,57 milioane de USD, în creștere cu 170,27 %, iar 9,98 milioane de USD importurile, în creștere cu 67,33%.

Biroul de Presă
Ministerul pentru Mediul de Afaceri,
Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content